Κεντρικά Σημεία της Ιστορίας του Ελληνισμού από το 1500 π.Χ. έως σήμερα
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας αποφασίζει, αυτή τη φορά, να μας πάρει από το χέρι και να μας πάει μια μεγάλη βόλτα στην Ιστορία. Όχι με τουριστικό λεωφορείο, αλλά με την ομιλία της Ομότιμης Καθηγήτριας Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κας Μαρίας Ευθυμίου.
Θέμα; Ένα από αυτά που συνήθως τα αφήνουμε για «αργότερα», μέχρι που γίνεται ξαφνικά πολύ αργά: «Κεντρικά Σημεία της Ιστορίας του Ελληνισμού από το 1500 π.Χ. έως σήμερα». Έξι ώρες πορείας, με τις στάσεις, τις ανηφόρες και τα φανάρια της ιστορίας μας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, στις 3 μ.μ., στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας, στην οδό Περρούκα 3, στο Άργος. Εκεί που συνήθως συζητιούνται τα πολύ σημερινά, αυτή τη φορά θα παρελάσουν τα πολύ παλιά – κι ό,τι χωράει ανάμεσα.
Η διάρκεια της ομιλίας θα είναι 6 ώρες, με ένα 30λεπτο διάλειμμα για να ξαναβρούμε την αναπνοή μας, τον καφέ μας και – ελπίζουμε – τη μνήμη μας.
Είσοδος ελεύθερη∙ η έξοδος, στο τέλος, με λίγο πιο γεμάτο κεφάλι και ίσως μια μικρή υποψία πως, τελικά, η Ιστορία δεν είναι κάτι που «διαβάζεται», αλλά κάτι που πάντοτε μας περιμένει.
4 Δεκεμβρίου 2025.

1 Σχόλια
η καλύτερη δασκάλα των καιρών μας
ΑπάντησηΔιαγραφή