Ticker

6/recent/ticker-posts

Ψηφιακή βόλτα με ξεναγό, στο Ναύπλιο του 19ου αιώνα

 Ο Δήμος Ναυπλιέων παρουσιάζει το νέο έργο με τίτλο «Ψηφιακή ξενάγηση και Εικονική Περιπλάνηση στους δρόμους Ιστορίας του Ναυπλίου κατά τον 19ο αιώνα».

Η νέα διαδικτυακή πύλη θα φιλοξενεί καινοτόμες εφαρμογές και πλούσιο πολυμεσικό περιεχόμενο, μέσω των οποίων οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε κτίρια, μουσεία, ναούς και πλατείες του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου, καθώς και στους αρχαιολογικούς χώρους του Παλαμηδίου, της Ακροναυπλίας και του Φρουρίου Μπούρτζι.

Στόχος του έργου είναι ο εμπλουτισμός της εμπειρίας της εικονικής και φυσικής επίσκεψης στην πόλη του Ναυπλίου, μέσα από διαδραστικούς χάρτες, εφαρμογές περιήγησης 360ο, τρισδιάστατης αναπαράστασης γλυπτών που κοσμούν τους δημόσιους χώρους της πόλης και του φρουρίου Μπούρτζι, καθώς και εφαρμογή ψηφιακού ξεναγού με αξιοποίηση τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR) για κινητές συσκευές.

Η νέα διαδικτυακή πύλη θα είναι διαθέσιμη επιγραμμικά (online) για το κοινό στα μέσα Απριλίου 2024.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Στήριξε το palabourtzi.gr

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Αν ναι, κάνε μια μικρή δωρεά, μ' ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ (κόστος 2 ευρώ). Δεν θες; Δεν πειράζει. Στήριξε αλλιώς. Μπορείς να μοιραστείς την ανάρτηση με την ιντερνετική σου παρέα. Τα κουμπάκια είναι ακριβώς από κάτω. Επίσης μπορείς να ακολουθήσεις το Παλαμπούρτζι στα μέσα κοινωνικής απομόνωσης. Θα τα βρεις στην κορυφή της ιστοσελίδας. Τέλος, κάπου εδώ γύρω υπάρχει ένα μπλε καμπανάκι. Βρες το, πάτα το και κάνε εγγραφή. Τα λέμε.