Στο Άργος, ένας σκύλος βρέθηκε μέσα σε ανοιχτό τάφο στο νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου. Δεν πρόκειται για κάποιο ατύχημα που μπορεί να αποδοθεί στην «κακιά στιγμή». Το ζώο ήταν παγιδευμένο σε σημείο από το οποίο δεν μπορούσε να διαφύγει, γεγονός που από μόνο του περιορίζει δραστικά τα ενδεχόμενα για το πώς κατέληξε εκεί.
Στη διάσωσή του παρενέβη ο Στέλιος Κυριακού από το Ναύπλιο, ο οποίος έφτασε στο σημείο και κατάφερε να απεγκλωβίσει τον σκύλο. Όπως επισήμανε, το βάθος του τάφου και η διαμόρφωσή του καθιστούν εξαιρετικά απίθανο το σενάριο το ζώο να βρέθηκε εκεί χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Δεν μιλάμε, δηλαδή, για μια παρεξήγηση της τύχης, αλλά για μια πράξη που προϋποθέτει απόφαση.
Το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, κυρίως επειδή εντάσσεται σε ένα γνώριμο μοτίβο. Η κακοποίηση ζώων δεν είναι εξαίρεση αλλά επαναλαμβανόμενο σύμπτωμα, και κάθε φορά συνοδεύεται από την ίδια αμηχανία: όλοι καταδικάζουν, κανείς δεν εκπλήσσεται. Κάπως έτσι, η συζήτηση κλείνει γρήγορα, μέχρι το επόμενο περιστατικό να μας υπενθυμίσει ότι το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ μεμονωμένο.

.png)
0 Σχόλια