Το Ναύπλιο επισκέφθηκε χθες, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, ο πλανητάρχης, κ. Donald Trump.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ήπιε τον καφέ του σε γνωστό κατάστημα στην παραλία της πόλης, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους ελάχιστους περαστικούς της πρωινής ώρας και της πρώτης ημέρας μετά το τριήμερο του καρναβαλοπανηγυριού.
Στον μη εντοπισμό του συνέβαλε επιπλέον και η χρήση καπέλου, το οποίο έκρυβε επιμελώς τη χαρακτηριστική του φράντζα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ήρθε εσπευσμένα στο Ναύπλιο εξαιτίας του σάλου που προκάλεσε στην αμερικανική κοινή γνώμη η καύση ομοιώματός του, στο τέλος της Ναυπλιακής Αποκριάς.
Το γεγονός έχει συνταράξει το εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει προκαλέσει μαύρα σύννεφα στις σχέσεις της Αμερικής με την Ελλάδα, λόγω της διαχρονικής εξάρτησης της χώρας μας από τα παπάρια άλλων.
Ο κ. Trump ενημερώθηκε λεπτομερώς για το δυσάρεστο συμβάν, έκανε αυτοψία στο σημείο της «εικονικής» καύσης του, είδε φωτογραφίες, μίλησε εμπιστευτικά με οπαδούς του και αποφάσισε, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, να αγοράσει το Ναύπλιο, όπως έκανε και με τη Γροιλανδία.
Πρόκειται, επομένως, να καταθέσει τις προσεχείς ημέρες επίσημο αίτημα στην ελληνική κυβέρνηση για την ένταξη του Ναυπλίου στην αμερικανική επικράτεια. Όταν τα καταφέρει, είτε με τον καλό είτε με τον κακό τρόπο, όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, η πόλη θα διοικείται από δήμαρχο της αρεσκείας του, ενώ όλα τα κρίσιμα πόστα θα ελέγχονται απολύτως από δικούς του ανθρώπους.
Έτσι, ο πρόεδρος έχει στα χέρια του μια λίστα με κατοίκους της περιοχής που κατήγγειλαν την καύση του ομοιώματός του και σκοπεύει να τους δώσει τα κλειδιά της νέας αμερικανικής πολιτείας του Ναυπλίου: σχολιαστές των μέσων ενημέρωσης, δημοτικούς συμβούλους και φυσικά δημοσιογράφους.
Έπειτα, αναχώρησε για κάποιο άλλο μέρος του κόσμου. Ίσως για κάποια άλλη κτηματομεσιτική υπόθεση.
Για την ιστορία, ο καφές που ήπιε, ήταν φρέντο εσπρέσο, μέτριο, με ολίγο γάλα χαμηλών λιπαρών. Δεν τον πλήρωσε αλλά ελπίζω να του άρεσε. Είναι σημαντικό για την εικόνα της πόλης.

.png)
0 Σχόλια