Ticker

7/recent/ticker-posts

«Babis, you are μάγκας» - Όταν ο Mick Jagger φοβήθηκε έναν Ναυπλιώτη

Κάπου στα μισά της δεκαετίας του 70. Ο Mick Jagger και η πανέμορφή του σύντροφος Bianca επισκέπτονται το Ναύπλιο. Οπότε το ζευγάρι, αφού κάνει τις βόλτες του στην πόλη, αποφασίζει βραδυνή έξοδο. 

Πρώτη στάση "Σειρήνα". Πίσω από το σημερινό Λύκειο της πόλης.Το κατάστημα για να τιμήσει τον επισκέπτη και τη συνοδό του παίζει διαρκώς κομμάτια των Rolling Stones. Ο Jagger δεν θέλει να ακούει συνέχεια τη μουσική του, τσαντίζεται και μετά από μερικά ποτά φεύγει από το κατάστημα μαζί με τη γυναίκα του. 

Στάση δεύτερη. Venus. Στο σημερινό Ναυτικό Όμιλο. Εκεί λοιπόν, ένας Ναυπλιώτης, χταπόδι κανονικό, γυπαετός που θα έλεγαν σήμερα, κερνάει ποτό τη Bianca. Κόσμος πολύς στο κατάστημα. Ο Ναυπλιώτης ατρόμητος την πλησιάζει και της πιάνει την κουβέντα. 

Από αυτό το σημείο κι έπειτα, η ιστορία βασίζεται στα λόγια του ναυπλιώτικου χταποδιού, η αλήθεια και το ψέμα κονταροχτυπιούνται αλλά ένας αστικός μύθος γεννήθηκε και μια ιστορία που ταξιδεύει από στόμα σε στόμα μέσα στον χωροχρόνο. 

Της πιάνει λοιπόν την κουβέντα και ξαφνικά, μέσα στο μπούρου-μπούρου, ο Jagger ρωτάει κάτι τη Bianca. Η Bianca όμως τον περιφρονεί γιατί μιλάει μόνο με το επαρχιώτικο αγόρι. Περιφρόνηση κανονική. Ούτε για φτύσιμο δεν τον είχε τον Mick. Με τα πολλά, η όμορφη νεαρά αναγκάζεται να συστήσει στον σύντροφό της το ναυπλιώτικο καμάκι, τα στοιχεία του οποίου γνωρίζουν λίγοι και καλοί. 

Και τότε, ο Mick Jagger, με άπλετη δόση μεγαλοσύνης, παραδεχόμενος την τεστοστερονάτη αξία του Ναυπλιώτη γυπαετού, γυρίζει και του λέει την ιστορική φράση: «Babis, you are μάγκας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Διάβασε ακόμα

Mario Vagman

του Mario Vagman

Αυτόχθων ιθαγενής της πρώτης πρωτεύουσας του νεοελληνικού παρακράτους. Ήτοι περίεργος, μιμητικά αστός και κουτσομπόλης. Επαγγελματίας φιλόλογος στο μυαλό, ερασιτέχνης γραφιάς στη ψυχή. Οπαδός της ελεγχόμενης αποπληροφόρησης και του κινήματος της διαδικτυακής αμεσοδημοκρατίας.