Τα ανθρωποειδή ρομπότ της Εκπαιδευτικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που βρίσκονται στο περίπτερο 14 της ΔΕΘ και που βοηθούν μέσα από διαδραστικά προγράμματα τη διαδικασία της μάθησης, έκλεψαν τις εντυπώσεις και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.


Το εργαστήριο Ρομποτικής του πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί το σώμα του ρομπότ στο παιχνίδι παντομίμα, αξιοποιώντας τη τεχνολογία για κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

«Μιλάμε για βιομηχανική ρομποτική, μιλάμε για τη ρομποτική που είναι δίπλα στον άνθρωπο στην καθημερινή μας ζωή και πως μπορεί αυτό να μας στηρίξει, ποιες δυνατότητες έχει και πως μπορούμε να βοηθήσουμε σε ειδικές περιπτώσεις όπως είναι αυτισμός ή οι ηλικιωμένοι και αλλά και στο γενικό πληθυσμό σε καταστάσεις που αντιμετωπίζουν γενικές δυσκολίες» αναφέρει ο Νίκος Φαχαντίδης, καθηγητής στο ΠΑΜΑΚ.

Στο σταντ του οικοσυστήματος ρομποτικής του πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ένας από τους τρεις πυλώνες που παρουσιάζεται είναι το εργαστήριο Ρομποτικής με τις ερευνητικές αναλύσεις πληροφορικής να βρίσκουν εφαρμογή στην εκπαίδευση και στην κοινωνία.

Πηγή: ertnews.gr