Σκέφτομαι ότι, αν δεν έμενα στη Νέα Κίο, το τετραήμερο απο  24 μέχρι 27 Ιουνίου, θα είχα κάθε λόγο να μετακομίσω εκεί! Σκέφτομαι ότι, αν δεν έμενα στη Νέα Κίο, το τετραήμερο απο  24 μέχρι 27 Ιουνίου, θα είχα κάθε λόγο να μετακομίσω εκεί!

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Παρ. 24 Ιουνίου, 8.30 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο: Το ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν.ΚΙΟΥ  βαδίζει "Στα χνάρια της Κίου της Βιθυνίας" και παρουσιαζει μια σπουδαία δουλειά των μαθητών και εκπαιδευτικών του. 

Σάβ.25 Ιουνίου, στην πλατεία, ένα πραγματικό πανηγύρι: Ο Apset  ολοκληρώνει το καταπληκτικό του Graffiti με θέμα: " Από την Παλιά στη Νέα Κίο".Παράλληλα στον απέναντι τοίχο, τοπικοί καλλιτέχνες,με  την καθοδήγηση του ASHOS και της DIMI, κατασκευάζουν τη δική τους τοιχογραφία. Ταυτόχρονα μικροί (από 7 ετών και άνω) και μεγαλυτεροι κατασκευάζουν ένα πανελ 4 μ Χ2,5 μ. που θα χρησιμοποιηθεί ως "πλάτη" για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις. Και το βραδακι οποίος θέλει μπορεί να κατηφορισει προς το θεατράκι της παραλιας για τη Χορευτική παράσταση της φίλης μας Μαριλένας Λιάγκρή "Ο μικρός πρίγκιπας".

Και το διήμερο Κυρ. 26 και Δευτ. 27 Ιουνίου, από τις 7.30 μμ από το Λαογραφικό μας Μουσείο, ξεκινά για τις γειτονιές της Ν. Κίου, η περιπατητικη performance, με τίτλο " ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ", κατάληξη ενός τρίμηνου σεμινάριου της εξαιρετικής δασκάλας - σκηνοθέτιδας Αιμιλίας Βάλβη, με την Δημοτική Θεατρική Σκηνή Ν. Κίου (καλλ.διευθυνση:Γιαν. Σαρηγιάννης). 

Τελικά δεν αξίζει τον κόπο;

Η Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου έχει ένα κουραστικό τετραήμερο, όμως είναι πολύ περήφανη και ενθουσιασμένη! 

Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, στο 4ημερο θύμησης και ελπίδας. 

Γιατί η Μικρασία ζει και θα ζει μέσα από τέτοιες δράσεις!

Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου

ΚΕΔΑΜ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΏΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ