Ο Γιάννης Αδελιανάκης- απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών σπουδών της Καλών Τεχνών του Ναυπλίου- μετά το πρώτο ανέβασμα του θεατρικού του έργου «Η έπαυλη του Σταθάτου» στο Ναύπλιο (στο θέατρο Τριανόν), επιστρέφει με ένα δεύτερο ανέβασμα, τέσσερα χρόνια μετά, στην Αθήνα.

Το έργο, άκρως ανανεωμένο και με νέο καστ μετά την τεράστια επιτυχία του στο θέατρο Χώρα τον Απρίλιο του 2022, κάνει come back στις 26+ 27 Ιουνίου στις 22:00 μ.μ. στην κεντρική σκηνή του θεάτρου 104.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

  Όταν η Σούλα, η Βέρα και η Ούρσουλα- τρεις γυναίκες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, αποφασίζουν να κάνουν τη ληστεία της χρονιάς, σίγουρα δεν περιμένουν τίποτα από όσα θα ακολουθήσουν. Η ιδιοκτήτρια περιπτέρου Σούλα, η αλλοδαπή υπηρέτριά της και η κολλητή της Σούλας, η Βέρα( με καταγωγή από την Κρήτη), έχουν η καθεμία το δικό της προσωπικό λόγο για να αρπάξουν το χρηματικό ποσό που κρύβει στο χρηματοκιβώτιό του ο πλούσιος επιχειρηματίας Σταθάτος. Ο Σταθάτος λείπει στο εξωτερικό εδώ και χρόνια, άρα το πεδίο είναι ελεύθερο… Ή μήπως όχι;

  Η κωμωδία μπλέκεται με την τραγωδία, με έναν τρόπο φανερά αναπάντεχο. Οι ήρωες μοιάζουν να είναι ανοιχτά βιβλία, κάτι που βλέπουμε πως δεν ισχύει καθόλου όσο προχωράει η πλοκή της υπόθεσης.

  Ένα έργο που μας κάνει να γελάμε, αλλά και αντιλαμβανόμαστε πόσο κοντά μας βρίσκεται το θέμα της «πατριαρχίας», πόσο δίπλα μας, ακόμη και σήμερα εν έτει 2022, όσο κάποιοι μπορεί να πιστεύουν πως το έχουμε αφήσει σιγά σιγά πίσω.

  Η «Έπαυλη του Σταθάτου» δεν είναι απλά μια κωμωδία. Βλέποντάς την αντιλαμβανόμαστε πως το μήνυμα που έχει είναι κάτι πολύ πιο βαθύ από αυτό μας αφήνει να δούμε! Ή που μας αφήνει επίτηδες να νομίζουμε στην αρχή! Οι ήρωες έχουν εξαιρετικές στιγμές, κωμικές θα έλεγε κανείς, αλλά και απόλυτα ρεαλιστικές, αυθόρμητες, έχουν κίνητρα και στόχους!

  Άραγε τι θα μπορούσε να κάνει κανείς για να ζήσει έστω και για μια στιγμή ελεύθερος;

ΕΠΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΑΤΟΥ- ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιάννης Αδελιανάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρέας Κυπριανίδης

Σκηνογράφος: Βέρα Ποτήρη

Ενδυματολόγος: Φωτεινή Σαββίδη

Σχεδιασμός μουσικής-φωτισμού: Θεοδώρα Μελίσση

Υπεύθυνη φωτογραφίας: Μελίνα Αποστόλου

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ιωάννα Τσαϊρίδου

Γραφιστική επιμέλεια: Θεοδώρα Μελίσση

Παίζουν:

Φωτεινή Σαββίδη, Βέρα Ποτήρη, Ιωάννα Τσαϊρίδου, Φένια Αρώνη, Γιάννης Αδελιανάκης, Δημήτρης Σαγιάννης, Μελίνα Αποστόλου

Ευχαριστούμε πολύ τον Κωνσταντίνο Φάμη.

Η ΕΠΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΑΤΟΥ

26+27 ΙΟΥΝΙΟΥ 22:00 

ΘΕΑΤΡΟ 104

ΕΙΣΟΔΟΣ: 12 ευρώ κανονικό- 8 ευρώ μειωμένο