Στην κεντρική πλατεία των Ιρίων πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα τα εγκαίνια μιας μικρής Ελεύθερης Δανειστικής Βιβλιοθήκης, ανοιχτής στο εξής σε μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες.


Η πρωτοβουλία ανήκει στο Νηπιαγωγείο Παραλίας Ιρίων και την εκπαιδευτικό του, κα. Σοφία Μιχαλοπούλου, λαμβάνοντας χώρα στα πλαίσια της Λέσχης Φιλαναγνωσίας που λειτούργησε με την υποστήριξη του Δημοτικού Σχολείου Άνω Ιρίων για παιδιά και γονείς και των δύο σχολικών μονάδων κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022. 

Αποτελεί αποτέλεσμα εθελοντικής προσωπικής και ομαδικής εργασίας, ευγενικών προσφορών από γονείς εντός και εκτός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, από ανθρώπους, επιχειρήσεις και φορείς των Ιρίων και του Ναυπλίου, εποικοδομητική και άριστη η συνεργασίας με τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων και την πρόεδρο της κυρία Ράλλη Μαρία.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους συμμετείχαν προβάλλοντας δείγματα Πολιτισμού και Αλληλεγγύης και αναδεικνύοντας το αίσθημα του Εθελοντισμού, της ατομικής και συλλογικής Υπευθυνότητας, την Αγάπη για το Βιβλίο αλλά και τον Συνάνθρωπο.