Η 31η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" με αφορμή την ημέρα αυτή, οργάνωσε εικαστική-ενημερωτική δράση, με την συμμετοχή των μαθητών της Δ’ και Ε’ τάξης Δημοτικού, του 1ου Δημοτικού-Καποδιστριακού Σχολείου ΄Αργους.

Οι μικροί μαθητές αποτύπωσαν στο χαρτί, με χρώματα και σχέδια τα συναισθήματα και τα συνθήματά τους αναφορικά με το κάπνισμα. Με πολύ ενθουσιασμό και πολλά χαμόγελα έστειλαν με τον δικό τους τρόπο τα μηνύματά τους, σε μια όμορφη δράση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον πεζόδρομο της Δαναού στο κέντρο του 'Αργους.

H ψυχολόγος του Συλλόγου κ. Εμμανουέλα Κούρου είχε τον συντονισμό της δράσης ενώ, μέλη του ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», μοίρασαν στους περαστικούς ενημερωτικά φυλλάδια για την διακοπή καπνίσματος

Ευχαριστούν θερμά τον κ. Ρήγα Ρηγόπουλο, που καθοδήγησε με τις εικαστικές του γνώσεις την δράση, την ' Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών για την προσφορά χυμών στα παιδιά και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού-Καποδιστριακού Σχολείου ' Αργους για τη πρόθυμη ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά.





Ας μην ξεχνάμε ότι το κάπνισμα είναι εδώ και έναν αιώνα μια πανδημική κρίση που κοστίζει ζωές, έτσι λοιπόν είναι ιδιαίτερα σημαντική η κινητοποίηση όλων μας για τον περιορισμό του.