Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας επισκέφτηκε εψές το πρωί το Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου. Στο πλαίσιο της συνάντησης για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την παραχώρηση της Πλατείας Δικαστηρίων στον Δήμο Ναυπλιέων.

Έτσι, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Ναυπλιέων γίνεται πραγματικότητα. Ο περιβάλλων χώρος του Δικαστικού Μεγάρου θα αλλάξει μορφή για να δώσει στην πόλη του Ναυπλίου μια νέα, σύγχρονη και καλαίσθητη εικόνα αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Αυτά δηλώθηκαν από τα επίσημα χείλη των τοπικών αρχόντων. Από τα ανεπίσημα χείλη όμως των μη αρχόντων ακούστηκε πως τα δεντράκια της πλατείας έχουν αρχίσει ήδη το κλάμα γιατί όπου ακούν ανάπλαση και αναβάθμιση στο Ναύπλιο, κοπή δέντρων τους μυρίζει. 

Κάποιο θα είναι σάπιο, κάποιο θα είναι κούφιο, κάποιο θα χαλάει τη θέα σε κάποιον, κάποιο θα γεμίζει σιχαμένα φύλλα το δρόμο, κάποιο θα είναι επικίνδυνο, κάποιο θα πιάνει τσάμπα και βερεσέ μια θέση πάρκινγκ, ξέρετε πως είναι αυτά, Ναύπλιο είμαστε. 

Αιτίες υπάρχουν πολλές, πόλη που κόβει δέντρα όμως, μία!