Οι πρώτοι Ουκρανοί πρόσφυγες 45 περίπου τον αριθμό βρίσκονται ήδη στην Αργολίδα και συγκεκριμένα έχουν εγκατασταθεί και σε περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων με την βοήθεια συμπατριωτών τους και εθελοντών που προσφέρθηκαν να τους βοηθήσουν συγκεντρώνοντας μάλιστα και τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης. 

 


Να τονίσουμε πως 7 παιδάκια προσφύγων από την Ουκρανία έχουν εγγραφεί και φοιτούν ήδη σε 4 σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων με την μέριμνα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας που ρύθμισε άμεσα σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους δάσκαλους των σχολείων όλα τα διαδικαστικά ζητήματα.


Την επόμενη βδομάδα μάλιστα αναμένεται να διανεμηθεί και ειδικό λεξικό από τα Ελληνικά στα Ουκρανικά στους μαθητές για να διευκολυνθεί η φοίτηση τους, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των παιδιάτρων του νομού για τις απαραίτητες εξετάσεις και την συμπλήρωση των απαραίτητων ιατρικών εγγράφων που χρειάζονται για την εγγραφή των παιδιών στα σχολεία.


Επίσης με μέριμνα της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Κατερίνας Δουράνου θα ξεκινήσει άμεσα πρωτοβουλία για την Ιατρική υποστηριξη των γυναικών και μητέρων που βρίσκονται ανάμεσα στους πρόσφυγες.