Οι Πνευματικοί Ορίζοντες Λεμεσού, Εφαλτήριο Λόγου, Πολιτισμού και Τέχνης διοργάνωσαν τον 4ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το 2021-2022, αφιερωμένο στη μνήμη του Χανιώτη σατιρικού ποιητή Παύλου Πολυχρονάκη.

 


Ο Πρόεδρος Άθως Χατζηματθαίου και η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Μαρία Θεοφάνους, λογοτέχνιδα, τον λυκειάρχη Δρ. Κρίστη Χαράκη, λογοτέχνη και πανεπιστημιακό ερευνητή, τον Νίκο Παπαναστασίου, ποιητή και δημοσιογράφο, τον Τάσο Αριστοτέλους, λογοτέχνη και εκδότη, τον Γιάννο Λαμπή, ποιητή και συγγραφέα και τον ΄Αγι Χαραλαμπίδη ποιητή, απένειμαν Βραβεία και Επαίνους στους διακριθέντες συμμετέχοντες.


Το διήγημα με τίτλο «321 δευτερόλεπτα» της Γκέλης Ντηλιά απέσπασε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Διήγημα Ενηλίκων». Επιλέγοντας ως πυρήνα ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που διαπράχθηκαν ποτέ στην Ελλάδα και διανθισμένο σε μορφή μυθοπλασίας, η συγγραφέας που ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το είδος του αστυνομικού διηγήματος κατάφερε να αποδώσει την περιρέουσα ατμόσφαιρα και τον ψυχισμό του δράστη, δίνοντας ένα ανατρεπτικό επίλογο.


Η βραβευθείσα είναι επί του παρόντος εθελόντρια στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης, όπου διδάσκει Αγγλικά. Οι μαθητές της παρακολουθούν ανελλιπώς τα μαθήματα με προσήλωση και επιμέλεια και αποτελούν πηγή έμπνευσης ποιημάτων. Ίσως στο μέλλον κάποιες ιστορίες τους γίνουν διηγήματα. Γιατί η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις και δεν εξαιρεί κανένα από την αγκαλιά της.