Το περίπτερο της παραλίας Ναυπλίου (Ακτή Μιαούλη) δεν είναι πια στη θέση του. Απουσιάζει τελείως από τον χώρο που καταλάμβανε εδώ και δεκαετίες. 

 


Το πιο καμμένο περίπτερο της πόλης, το περίπτερο που άνοιγε και έκλεινε χωρίς κανένα απολύτως πρόγραμμα ή λογική, έχει φύγει. Μπορεί να ήταν 28η Οκτωβρίου, 15 Αυγούστου, 25η Μαρτίου, Καθαρά Δευτέρα, Πρωτομαγιά ή κάποια άλλη μεγάλη αργία και γιορτή, η παραλία να είχε κόσμο ατελείωτο, να γινόταν παντού το αδιαχώρητο και το περίπτερο να το έβρισκες κλειστό. 


Μπορεί όμως να ήταν μια κρύα, βροχερή και καθημερινή νύχτα του χειμώνα. Έξω να κυκλοφορούσαν μόνο λύκοι, αλεπούδες και κουνάβια και το περίπτερο, ω του θαύματος, μέσα στην θολή ατμόσφαιρα της παραλίας, να φώτιζε ανοιχτό κι έτοιμο να σε εξυπηρετήσει. Κι ας μην υπήρχε ψυχή στα πέριξ. 


Το περίπτερο στην άκρη της παραλιακής Ναυπλιώτικης βόλτας ήταν αναρχοαυτόνομο ον. Ελεύθερο. Είχε δική του βούληση και δεν άκουγε ποτέ τις ανάγκες των άλλων. Έκανε το δικό του ανάλογα τις ορέξεις του. 


Δεν γνωρίζω αν έφυγε για πάντα, αν μεταφερθεί κάπου άλλου, αν θα εμφανιστεί ξανά κάπου άκυρα. Το έχω ικανό να σκάσει σε άλλη πόλη τέτοιο που ήταν. Μπορεί να μας βαρέθηκε. Κι εμάς και τους τουρίστες μας. 


Mario Vagman