Η αντίστροφη μέτρηση για τον Μαραθώνιο στο Ναύπλιο ξεκίνησε χθες στις 14 Φεβρουαρίου 2022, με την επίσημη έναρξη των εγγραφών.

 


Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου επιστρέφει μετά από δυο χρόνια αναστολής της διοργάνωσης, με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αποτελεί ένα πολύπλευρο αθλητικό, συμμετοχικό και κοινωνικό γεγονός.


Η φετινή διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου είναι αφιερωμένη στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  και ως εκ τούτου όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις έχουν σαν θέμα την οικογένεια, με ΝΕΟ αγώνισμα, το αγώνισμα της οικογένειας, το Family Run 2,5χλμ.


Ο 7ος Μαραθώνιος Ναυπλίου θα γίνει στις 17 Απριλίου 2022. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών για τον Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο και τα παράλληλα αγωνίσματα των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ., στον δικτυακό τόπο της διοργάνωσης:


https://www.nafpliomarathon.gr/ καθώς και στο FaceBook


https://www.facebook.com/NafplioMarathonGR/


Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα: https://www.nafpliomarathon.gr/eggrafes/


Η Διοργάνωση γίνεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και την συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων της Πολιτείας.


Στόχος της Διοργάνωσης είναι:


-να παρέχει ένα αθλητικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών, πρότυπο στο είδος του, αντάξιο των μεγάλων αθλητικών Διοργανώσεων.

-να προάγει την αθλητική παιδεία και την αξία της διά βίου άσκησης για την υγεία ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες μέσα από τη συνεργασία της με την εκπαιδευτική κοινότητα.

-να παράγει τον πολιτισμό και να λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη προόδου και ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας.

-να προβάλλει το Ναύπλιο και την Αργολίδα, τις ομορφιές τους καθώς και τη μακρά και αξιοσημείωτη πολιτιστική τους κληρονομιά και παράδοση.

-να καθιερώσει το Ναύπλιο ως αθλητικό τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

-Να αναδείξει την προστασία του περιβάλλοντος.