Ναύπλιο, προορισμός πασίγνωστος από την δημιουργία του Ελληνικού κράτους. Έχουν συρρεύσει διασημότητες , επίσημοι και βεβαιώς όλοι μας έστω για μια μέρα έχουμε πάει για καφέ ή εκδρομή με το σχολείο. Οι Μυκήνες , η Τίρυνθα , το Παλαμήδι είναι τόποι περπατημένοι από πλήθος τουριστών. 

 


Εδώ στην ΒΙΔΑ προσπαθήσαμε να «δούμε» λίγο διαφορετικά αυτόν τον φημισμένο τόπο. Τρέξαμε οργανώσαμε, προβληματιστήκαμε για την βέλτιστη διαδρομή γιατί είμασταν σίγουροι πως η «βιομηχανική» προσέγγιση θα φανέρωνε κτίρια και ιστορίες εξίσου σημαντικές με αυτές του Αγαμέμνονα, του Ευρυσθέα ή του Σταϊκόπουλου & Μοσχονησιώτη. Ιστορίες άγνωστες στο ευρύ κοινό μα εξίσου σημαντικές όσον αφορα τις αλλαγές που έφεραν στην ζωή του τόπου.


Είμαστε εδώ λοιπόν για να αναδείξουμε την βιομηχανική ανάπτυξη που έφεραν στην περιοχή φωτισμένα μυαλά με τα εργοστάσια κονσερβοποιίας, κλωστουφαντουργίας, καπνεργοστάσια, και την σιδηροδρομική σύνδεση του Αργους - Ναύπλιου με κεντρικά λιμάνια.


Θα σας περιμένουμε στις 27 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή, στο μεγάλο πάρκινγκ του λιμανιού του Ναυπλίου στις 10.30 το πρωί με πολυτελές λεωφορείο και με τις απολαυστικές ιστορίες της ξεναγού μας Ματίνας Χουντάλα, για να περιηγηθούμε σε διάφορα σημεία της βιομηχανικής κληρονομιάς της Αργοναυπλίας.


Η περιήγηση θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η δράση θα γίνει καθώς η φιλοξενία στο λεωφορείο μας προστατεύει από άσχημα καιρικά φαινόμενα. Όταν θα βγαίνουμε έξω για επίσκεψη θα κλείνουμε το μάτι στον Θεό. Το χουμε ξανακάνει μας ξέρει και μας θέλει...


Το σημείο συνάντησης είναι ΕΔΩ : https://www.google.com/.../data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5...


Θέλουμε να φέρετε


•την καλή σας διάθεση (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ) ,

•το πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού (ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΓΑΡ) και

•25 ευρώ για το αντίτιμο της εκδήλωσης αυτής το οποίο το πληρώνετε επιτόπου

•Το αντίτιμο για τα ΜΕΛΗ της ΒΙΔΑς είναι 20 ευρώ.

•Φοιτητές, Μαθητές & Ανεργοι πληρώνουν 15 ευρώ με την επίδειξη της ταυτότητας τους .


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για να εξασφαλίσετε την θέση σας στην δράση: αποστολή ενός mail στο vidaomada@gmail.com μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε το απαιτούμενο λεωφορείο. Ο ελάχιστος αριθμός για να πραγματοποιηθεί η δράση ειναι 18 άτομα.


Όποιος/-α επιθυμεί, μπορεί να εγγραφεί ως μέλος μας την ημέρα εκείνη και να λάβει επιτόπου την έκπτωση των μελών. Για να εγγραφείτε μέλη στη ΒΙΔΑ ΑΜΚΕ η ετήσια συνδρομή είναι 30€ και 20€ η εφάπαξ εγγραφή, https://vidarchives.gr/tropoi-symmetochis#member .