Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, τρεις Έλληνες απατεώνες, ηλικίας 39, 46 και 49 ετών, αντίστοιχα.Όπως προέκυψε λίγες ώρες νωρίτερα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ηλείας, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ και με το πρόσχημα βλάβης εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένης, την έπεισαν να αφήσει σε εμφανές σημείο, χρήματα και κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να τα προστατεύσουν από δήθεν πυρκαγιά, τα οποία όμως αφαίρεσαν σε ανύποπτο χρόνο. 


Μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε. 


Επιπλέον, από τη προανάκριση του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα 11/12.2.2022, στην Αχαΐα και στην Αργολίδα, οι δράστες, με την ίδια μεθοδολογία, είχαν διαπράξει ακόμη δύο περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων, όπου αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα. 


Τέλος, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και ρολόι. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.