Προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη, έλαβε ο ιερέας του ναού του Άγιου Δημητρίου των Όπλων που συνελήφθη στα Κάτω Πατήσια και είναι αντιμέτωπος με βαρύτατο κατηγορητήριο που αφορά βιασμό ανήλικου  κοριτσιού.

 


«Εγώ είμαι μετά τον Θεό» και «στο πρόσωπό μου θα βλέπεις τον Θεό» φέρεται να έλεγε στην ανήλικη ο ιερέας, όπως αποκαλύπτει το ekklisiaonline.gr!


Σύμφωνα με την εκκλησιαστική ιστοσελίδα, υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι υπό έρευνα και άλλες καταγγελίες κατά του ιερέα για το Κατηχητικό του ναού στον οποίο λειτουργούσε και όπως αναφέρεται, ο τρόπος που προσέγγιζε τα ανήλικα κορίτσια, ήταν λέγοντάς τους πως είναι ο πνευματικός τους, ο εξομολογητής και καθοδηγητής τους και ότι πρέπει να συζητούν και τα προσωπικά τους προβλήματα.


Πηγές ενημερωμένες για την υπόθεση μίλησαν και στην «Καθημερινή» για το πως προσέγγισε την ανήλικη ο ιερέας για να της δημιουργήσει αίσθημα εμπιστοσύνης: «Μετά τον Θεό είμαι εγώ για σένα. Είμαι οι γονείς σου, ο φίλος σου, ο δάσκαλος σου, τα πάντα».


Και πρόσθεσαν: «Της έκανε εξομολόγηση και στη συνέχεια προχωρούσε σε πράξεις. Επίσης της ζητούσε να του στέλνει φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου. Της έστελνε και αυτός διάφορα σημεία του σώματός του και της ζητούσε η σχέση που είχαν αναπτύξει να μείνει μεταξύ τους».


Όσο για το αν υπάρχουν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. λένε: «Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και είναι πιθανό να προκύψουν και άλλες περιπτώσεις με κοπέλες που είχαν πέσει στα δίχτυα του».


Ο ιερέας ήρθε ενώπιον των Αρχών μετά τη δίωξη που ασκήθηκε χθες από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο που κινήθηκε ταχύτατα αμέσως μόλις παρέλαβε και μελέτησε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων που φέρονται να έχουν διαπραχθεί σε βάρος ανήλικου θύματος.