Ticker

6/recent/ticker-posts

Ημερολόγια Φυλακών Ναυπλίου 2011-2020

Τα Ημερολόγια Φυλακών Ναυπλίου είναι μια συλλογή χρονογραφημάτων. Κείμενα που εμφανίστηκαν με πρωτόλεια μορφή στον ηλεκτρονικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής απομόνωσης διορθώθηκαν, διασκευάστηκαν και παρουσιάζονται ολοκληρωμένα για πρώτη φορά μαζί με κείμενα αδημοσίευτα που δεν είχαν βρει ποτέ το θάρρος να εμφανιστούν μέσα στην αμείλικτη ροή της διαδικτυακής υπερπληροφόρησης.

 


Θεματολογία 

Τα μικρά και μεγάλα γεγονότα ή τα συνήθη τίποτα συμβαίνοντα της καθημερινότητας του Ναυπλίου γίνονται αφορμές για έναν περίπατο μέσα στις ορατές και αόρατες φυλακές της ναυπλιώτικης ζωής και της κληρονομιάς της στη νεοελληνική πραγματικότητα. Έτσι μέσα από την τρέχουσα επικαιρότητα της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα αποκαλύπτονται διαχρονικά στοιχεία του τόπου, των κατοίκων του και των επισκεπτών του. 

Που θα βρείτε τα Ημερολόγια Φυλακών Ναυπλίου

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε στο Βιβλιοπωλείο Αποσπερίτης (Αμαλίας 30, παλιό Ναύπλιο) - Έχουν απομείνει ελάχιστα αντίτυπα

Το βιβλίο μέσα στο 2023 θα βρίσκεται για δανεισμό στις δανειστικές βιβλιοθήκες του Ναυπλίου. 

Λίγα λόγια για την έκδοση

Το βιβλίο αποτελείται από 160 σελίδες που περιέχουν περισσότερα από 60 χρονογραφήματα. Το εξώφυλλο του βιβλίου φιλοτεχνήθηκε από τον κομίστα Κυριάκο Μακρή. Η σελιδοποίηση, η εκτύπωση και η βιβλιοδεσία έγινε στα Τυπογραφεία Ikona-Xριστόπουλος Ν.Γ. ΑΕΒΕ. 

Λίγα λόγια για τον δημιουργό 

Ο Mario Vagman, κατά κόσμον Βαγγέλης Μπουγιώτης,  είναι φιλόλογος, γραφιάς κι ερασιτέχνης δημοσιογράφος.Τα Ημερολόγια Φυλακών Ναυπλίου είναι το πρώτο του βιβλίο. 

Εισαγωγικό κείμενο βιβλίου

Ένας περίπατος στο Ναύπλιο

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νάπολη της Ρωμανίας. Ένα μέρος πέτρινο και θαλασσινό. Όταν ήμουν μικρός, νόμιζα πως ολόκληρος ο κόσμος είναι η πόλη μου. Μέχρι να καταλάβω πως δεν ήταν, είχε προλάβει να διαμορφώσει τις σκέψεις και τις αισθήσεις μου. Η Νάπολη είναι για μένα πια μια μικρογραφία του κόσμου.

Περπατώντας για χρόνια πάνω σε αυτήν τη μικρογραφία, συναντήθηκα συχνά με μια αντίθεση μυρωδιών. Από τη μία, η εξαίσια οσμή της φύσης παρέα με τα αρώματα του παρελθόντος. Από την άλλη, μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, μια δυσωδία ανθρώπινων έργων κι επιλογών. Αν κάνεις μια βόλτα στην πόλη, θα το νιώσεις. Πότε κάτι σου μυρίζει, πότε κάτι σου βρωμάει. 

Πέραν όμως αυτής της καχυποψίας που σου κληροδοτεί η Nάπολη ένεκα οσφρητικής δυσαρμονίας, ένας περίπατος θα σου αποκαλύψει κι άλλες πτυχές αυτού του τόπου, όχι τόσο προφανείς. Ένας περίπατος για παράδειγμα μέχρι τον ήχο των κυμάτων. Τα κύματα εδώ είναι οι μόνοι έμπιστοι αγγελιοφόροι και ο ήχος τους, πότε ταραχώδης και πότε ήρεμος, μεταφέρει τους καιρούς των ανθρώπων από τις θάλασσες του κόσμου. Κι έτσι αργά που φτάνουν οι καιροί στα μέρη μας, έτσι αργά συνήθισαν ν’ αλλάζουν. 

Mario Vagman

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια