Ποινική Δίωξη κατά του Αντιδημάρχου Ναυπλίου για πρωτοφανή στα χρονικά Αγνόηση Εισαγγελικών Εντολών και  προκλητική Παραβίαση διατάξεων του Νόμου από τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Ναυπλιέων μετά απο επιστολή της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Περιβαλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.)

 


Από το προφίλ της Νατάσας Μπομπολάκη:


Παραθέτουμε  συνοπτικά το περιεχόμενο της επιστολής της ΠΦΠΟ στις Εισαγγελικές Αρχές που διέταξαν  μετά την ποινική δίωξη του Αντιδημάρχου, εικάζουμε  βάσει των στοιχείων, ότι παραπέμπεται για κλοπή σκύλου και για απείθεια στις Εισαγγελικές Αρχές.


Και όλα αυτά  σε "συνεννόηση" με το "φιλοζωικό" σύλλογο Ναυπλίου ΖΕΝ που ανήκει στην ομοσπονδιούλα  του Παλαιοδήμου.


Αξιότιμη κα Εισαγγελεύς,


Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλουμε περιστατικό πρωτοφανούς αυθαιρεσίας, παραβίασης των διατάξεων του Νόμου περί προστασίας των ζώων και προκλητικής περιφρόνησης Εισαγγελικών Διατάξεων, Αστυνομικών Αρχών και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, εκ μέρους του Δημάρχου Ναυπλιέων και του αντιδημάρχου Παναγιώτη Λέντζου.


Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε:


Την 19η Οκτωβρίου 2021 ο ανωτέρω αντιδήμαρχος, ενώ είχε γνώση της υπ. αριθ. 120/2021 με ημερομηνία 15/10/2021 Διατάξεως της Εισαγγελέως Προστασίας Ζώων Πατρών, παρέλαβε ζώο συντροφιάς ( θηλυκό ημίαιμο σκύλο) από την οικία της ιδιοκτήτριας του και μετέφερε αυτό στο Ναύπλιο.


Για το συγκεκριμένο ζώο είχε εκδοθεί Διάταξη οριστικής αφαίρεσης (επισυνάπτεται) και παράδοσης στον Δήμο Πατρέων, κατόπιν αρχικώς καταγγελίας και εν συνεχεία σχετικής αίτησης του φιλοζωικού συλλόγου Πατρών με την επωνυμία «Η Πάτρα για όλα τα ζώα"  λόγω περιστατικού ενεργητικής κακοποίησης εις βάρος του από τον σύζυγο της ιδιοκτήτριας και κάτοχο του. Κατόπιν της εκδόσεως της σχετικής Διατάξεως  το ζώο καταχωρήθηκε  απο το Δήμο ως αδέσποτο του Δήμου Πατρέων. 


Είχαν δε με τη συνδρομή του Α΄Α.Τ. Πατρών ξεκινήσει οι διαδικασίες αφαίρεσης του. 


Σημειώνεται εδώ, πως η υιοθεσία του εν λόγω ζώου από την Πατρινή ιδιοκτήτρια είχε γίνει με μέριμνα του φιλοζωικού συλλόγου Ναυπλίου με την επωνυμία «ΖΕΝ».