Επειδή εκτός από το να ζούμε πολλές ιστορίες βλέποντας ταινίες, μπορούμε να μάθουμε πως να φτιάχνουμε τη δική μας.. Επειδή ο κινηματογράφος είναι η πιο προσιτή τέχνη, αφού πια όλοι έχουμε ένα κινητό στο χέρι μας… Ελάτε να κάνουμε τα πρώτα βήματα στη φωτογραφία, το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή μιας ταινίας! 

 


Αν νιώθετε την ανάγκη να δείτε κι άλλες ταινίες, από άλλες χώρες και δημιουργούς, αν θέλετε να συμμετέχετε στη δημιουργία μίας ταινίας με κάποια αρμοδιότητα αλλά δεν ξέρετε ποια, αν θέλετε να συναντήσετε άλλους ανθρώπους το ίδιο ανήσυχους με εσάς.. 


Ελάτε στο κινηματογραφικό εργαστήρι ενηλίκων του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου! 


Και αν είστε εκπαιδευτικός, ένας ακόμη λόγος να δοκιμάσετε να μπείτε στην ομάδα του εργαστηρίου. 


Στην εποχή του θεάματος και των διευρυμένων κωδίκων επικοινωνίας μέσα από τις νέες ψηφιακές μορφές έκφρασης (κινηματογράφος, βίντεο, πολυμέσα, διαδίκτυο), ο ρόλος του κινηματογράφου επαναπροσδιορίζεται, αποκτώντας μια νέα παιδευτική διάσταση, που μπορεί να προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες κοινωνικής μάθησης και αισθητικής καλλιέργειας στους ανήλικους θεατές. 


Συντονίστρια του εργαστηρίου είναι η Κατερίνα Τζόβα, η οποία ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΑΤΕΙ Αθήνας (νυν: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και έκτοτε δουλεύει ως φωτογράφος, βιντεογράφος και μοντεζ. 


Έχει δημιουργήσει την ταινία – ντοκιμαντέρ aPolis, που απέσπασε 5 βραβεία στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, το βραβείο 2ης καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, προβλήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας και την ΕΡΤ. 


Τον Ιούνιο του 2021 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με αντικείμενο σπουδών «Πολιτισμός και παραγωγή ταινιών ντοκιμαντέρ». Έχει δημιουργήσει άλλες 4 ταινίες μικρού μήκους, που βρίσκονται σε στάδιο προώθησης. 


Τον Αύγουστο του 2021 σκηνοθέτησε την παράσταση «Το βλέμμα του ψαριού», σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου και του συλλόγου «Φίλοι του Υγροβιότοπου», ενώ το ίδιο έργο σε ηχητικό μοντάζ της ίδιας επιλέχθηκε να συμμετέχει ως podcast στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Απευθυνθείτε στην ίδια και κλείστε τώρα θέση στο εργαστήρι! 


Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο στην πλατεία της Νέας Κίου. 


Επίσης ο Μορφωτικός ΣΔύλλογος Νέας Κίου σας καλεί να συμμετέχετε στα εργαστήρια του.