Επεισόδια, χρήση χημικών, προσαγωγές αλλά και μια σοκαριστική καταγγελία για ακρωτηριασμό εποχικού πυροσβέστη από χειροβομβίδα κρότου λάμψης συνθέτουν την εικόνα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.

 


Μάλιστα, το Σωματείο των Εποχικών Πυροσβεστών αναφέρει στην καταγγελία του ότι ένας συνάδελφός τους ακρωτηριάστηκε ύστερα από βόμβα κρότου –λάμψης που τους πέταξαν τα ΜΑΤ για να διαλύσουν την ειρηνική διαμαρτυρία τους με την οποία ζητούσαν την μονιμοποίησή τους. Εκτός από χημικά και κρότου- λάμψης , επιστρατεύτηκε από την πλευρά της Αστυνομίας και η Αύρα, το ειδικό μηχανοκίνητο όχημα εκτόξευσης νερού.


Οι συγκεντρωμένοι που ήρθαν στην Αθήνα απ’ όλη την Ελλάδα αντιδρούν «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ζητώντας την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.


Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ζήτησε να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να συζητήσουν για τα αιτήματά τους. Εξερχόμενα από το κτίριο τα μέλη της αντιπροσωπείας δήλωσαν ότι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, όπου του παρέδωσαν το ψήφισμά τους. «Ο υφυπουργός μας είπε πώς θα μελετήσει το ψήφισμα, ωστόσο δεν μας έδωσε καμία απάντηση για τα αιτήματά μας», δήλωσαν τα μέλη της αντιπροσωπείας.


 Ακολούθησε η καταγγελία των εποχικών πυροσβεστών για  τον τραυματισμό του συναδέλφου τους και τα όσα συνέβησαν στην συγκέντρωσή τους.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ» αναφέρουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες στην καταγγελία τους, η οποία προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί από την πλευρά της αστυνομίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο πυροσβέστης έχει τραυματιστεί στην παλάμη του χεριού του και χειρουργείται.


Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ προχώρησε σε πέντε προσαγωγές προχώρησε για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι .


Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, ο αστυνομικός διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για να μην παρεμποδιστεί η μετακίνηση των πολιτών – ασθενών στα παρακείμενα νοσηλευτικά ιδρύματα (Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ και Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου).


Όπως επισημαίνει η Αστυνομία οι συγκεντρωμένοι, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και προχώρησαν σε αλλεπάλληλες -τουλάχιστον δέκα- μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Κηφισίας, με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος. Οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το ειδικό όχημα, απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κηφισίας.


Ωστόσο, η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής διενεργεί προανάκριση για τα όσα συνέβησαν στη συγκέντρωση ενώ ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή: topontiki.gr