Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει στη Νέα Βιβλιοθήκη | Φουγάρο στο Ναύπλιο! Φέτος το φθινόπωρο, το Παιδικό Μουσείο Exploration φτιάχνει βαλίτσες και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! 

 


Με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία του βιβλίου στην βιβλιοθήκη της πόλης τους.


"Καθετί που έκανε, σκέφτηκε, κέρδισε ή δημιούργησε η ανθρωπότητα, όλα αυτά βρίσκονται, σαν μια μαγική παρακαταθήκη, στις σελίδες των βιβλίων. Αποτελούν εκλεκτό κτήμα των ανθρώπων."


Τόμας Καρλάιλ


Επόμενος προορισμός μας είναι η Νέα Βιβλιοθήκη | Φουγάρο! 


Η μουσειοσκευή μας «ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε» θα βρίσκεται στο Ναύπλιο από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου. Για μια εβδομάδα, η Βιβλιοθήκη θα φιλοξενήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου, εξερευνώντας την ιστορία του βιβλίου με τα σχολεία της πόλης. 


Με αφορμή τις συλλογές του Μουσείου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιστορία του βιβλίου, να λύσουν γρίφους, να αποκρυπτογραφήσουν παλιά μυστικά και να αναγνωρίσουν τους διαφορετικούς ρόλους που είχε το βιβλίο στο πέρασμα των αιώνων.


Το Exploration, μαζί με τη νέα του μουσειοσκευή «ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε» ταξιδεύει αυτό το φθινόπωρο στις βιβλιοθήκες της Ελλάδας. Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Πολιτιστικής και Μουσειακής Εκπαίδευσης. Μέγας χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.


Περισσότερες πληροφορίες:

Exploration Children’s Museum

www.exploration.gr | info@exploration.gr