Στη σελίδα των Δαναών Άργους στο facebook εμφανίστηκε το βράδυ του Σαββάτου (31/7) μια φωτογραφία για κάτι που έρχεται. Θυμίζουμε ότι η ομάδα των Δαναών έπαιζε στην Α2 γυναικών και φαίνεται πως βρίσκεται προ των πυλών μια συνεργασία, που κάποτε θα έμοιαζε ως αδύνατη. 

 


Δηλαδή δύο πόλεις να ενωθούν μπασκετικά και να δημιουργήσουν κάτι δυνατό.


"Δύο πόλεις, μία ομάδα", γράφουν οι Δαναοί και απ' ό,τι φαίνεται οι δύο πόλεις που θα συνεργαστούν για να φτιάξουν μια δυνατή ομάδα στο γυναικείο είναι το Ναύπλιο και το Άργος. Ή το Άργος και το Ναύπλιο. Όπως δηλαδή το θέλει ο καθένας.


Ο Οίακας Ναυπλίου θα προχωρήσει σε συνεργασία με τους Δαναούς Άργους και όλοι μαζί θα προχωρήσουν ενωμένοι;Μάλιστα συνδετικός κρίκος φαίνεται να είναι η Αντωνία Δανούση, μια παίκτρια με μεγάλη καριέρα στην Α1 και διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, που κατάγεται από την περιοχή. Για την ακρίβεια κατάγεται από την Δαλαμανάρα, που βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα σε Άργος και Ναύπλιο και αποφάσισε να βοηθήσει τον τόπο της καταγωγής της, στον τομέα που ειδικεύεται. Στο μπάσκετ.


Ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα, αλλά το ποστάρισμα των Δαναών Άργους δείχνει ότι όλα έχουν ήδη πάρει το δρόμο τους.


Πηγή: superbasket.gr


Η απάντηση του Οίακα
Ανακοίνωση παίκτριας του Οίακα

Η πρώην αρχηγός της γυναικείας ομάδας, Δώρα Στρατή, θέλει να ευχαριστήσει τη διοίκηση του Οίακα για τη συνεργασία που η ίδια και η ομάδας της είχε μαζί της τα τελευταία αυτά 3 χρόνια. 

Εφόσον, δηλώνεται ότι η βασική μέριμνα (και πυλώνας) της διοίκησης του Οίακα είναι η στήριξη της ανδρικής ομάδας και του αντίστοιχου δυναμικού της, αποφασίσαμε να προβούμε σε έναν νέο σχηματισμό ο οποίος – στα δύσκολα αυτά χρόνια – θα λειτουργεί συμφιλιωτικά και συνεργατικά μεταξύ των δύο μεγάλων πόλεων του νομού Αργολίδας, δηλαδή του Ναυπλίου και του Άργους, καθώς η πρόθεση που υπάρχει από μεριάς της προαναφερθείσας διοίκησης – δηλαδή το κατέβασμα της υπάρχουσας γυναικείας ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα – είναι ανεδαφική, μιας και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα πλέον δεν υφίσταται.  

Με κεντρική ιδέα το «Δυο πόλεις μια ομάδα», και με κινητήριο δύναμη την επί δεκαετιών αγάπη μας για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, θέτουμε ως στόχο τη στελέχωση μιας ομάδας, με αθλήτριες που θα προέρχονται και από τις δύο πόλεις, ούτως ώστε να μπορέσει να υπάρξει η συνέχιση του γυναικείου μπάσκετ στον τόπο μαςˑ κατηγορία που έχει φέρει εξίσου σημαντικές διακρίσεις, όπως για παράδειγμα την περσινή αήττητη πορεία της σε όσους αγώνες της Α2 πραγματοποιήθηκαν.   

Ευχόμαστε στον ανδρικό και στη διοίκηση του Οίακα καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους γιατί για όλους σημασία έχει να υπάρχει συνέχεια και εξέλιξη του αθλήματος που όλοι αγαπάμε.


Υπογραφή

Δώρα Στρατή 
Πρώην αρχηγός του γυναικείου τμήματος του Οίακα Ναυπλίου