Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του επιτυχημένου μυθιστορήματός του ‘’Το κυνήγι της δικαίωσης’’, ο Γιάννης Αδελιανάκης επιστρέφει με ένα δυνατό βιβλίο, πιο επίκαιρο από ποτέ. 

 

 

Και ποιον δεν έχει απασχολήσει η καραντίνα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο; Και ποιος δεν έχει περάσει, όχι μία, αλλά δύο από αυτές; Η απάντηση είναι σχεδόν κανείς. Και φυσικά από αυτές δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν η Ζωή και η Στέλλα…


  Δύο γυναίκες που δε μοιάζουν με όλες, αλλά μοιάζουν παράλληλα με πολλές! Η Ζωή και η κολλητή της φίλη είναι δύο πρόσωπα κωμικά, αλλά και τραγικά μαζί. Έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν τα ανεβοκατεβάσματα της ζωής με αρκετή δόση χιούμορ και τρέλας… Κι αυτό για να τη βγάλουν οι ίδιες καθαρή…


  Συγκατοικούν με αφορμή την πρώτη καραντίνα, το Μάρτιο του 2020. Η Ζωή μια γυναίκα παντρεμένη και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, και η Στέλλα μια εργένισσα παλαβή στα όρια νευρικής κρίσης.


  Ο ταλαντούχος συγγραφέας γράφει σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, καταφέρνοντας έτσι κάτι αρκετά δύσκολο. Γράφει ως γυναίκα, μπαίνοντας με αυτό τον τρόπο στην ψυχοσύνθεση του αντίθετου φύλου, στοιχείο που δεν το καταλαβαίνει καθόλου ο αναγνώστης, παρά μόνο εάν γνωρίζει εξαρχής το φύλο του ίδιου του συγγραφέα.


  Η ‘’Ζωή σε καραντίνα’’ είναι ένα βιβλίο που μας γεμίζει με πολλά! Συναισθήματα χαράς, λύπης, μελαγχολίας, συγκίνησης, θυμού και ευτυχίας… Είναι ένα ευχάριστο διάλλειμα μέσα στα δύσκολα που περνάμε όλοι μας…


  Σκληρό εκεί που πρέπει, γιατί λέει αλήθειες κατά πρόσωπον… Μα ελπιδοφόρο και αισιόδοξο ως το τέλος, γιατί έτσι είναι και η ζωή…ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


Στην Ελλάδα του πολύ πρόσφατου παρελθόντος η ζωή κυλούσε όπως συνήθως: ανέμελη, συναρπαστική, αγωνιώδης, γαλήνια, αδιάφορη, γεμάτη σχέδια, συναναστροφές, έρωτα, τσακωμούς ή συμφιλιώσεις. Οι άνθρωποι αγωνίζονταν για να επιβιώσουν μέσα στην τετριμμένη καθημερινότητά τους, θεωρώντας τα πάντα δεδομένα, αναμενόμενα, σταθερά και σίγουρα.


Μέχρι που ένας τόσος δα, μικροσκοπικός ιός έρχεται με φονικές προθέσεις και σαφή διάθεση να προσκολληθεί επάνω μας, ανατρέποντας τα πάντα γύρω μας.


Δύο νέες γυναίκες, που συνδέονται με βαθιά φιλία από τα παιδικά τους ακόμη χρόνια, θα συγκατοικήσουν με αφορμή την επιβολή της πρώτης καραντίνας στη χώρα μας. Η ζωή τους αλλάζει ξαφνικά, οι μετακινήσεις τους περιορίζονται, οι επιθυμίες και τα όνειρά τους συγκρούονται με τις αυστηρές περιοριστικές εντολές άνωθεν, ενώ εκείνες αντιμετωπίζουν τα πάντα με ακατάβλητο χιούμορ και αρκετή δόση τρέλας. Οι φιλίες, οι σχέσεις κάθε είδους, οι έρωτες και οι συγγένειες εξ αίματος ή εξ αγχιστείας δοκιμάζονται καθημερινά, όμως η ελπίδα για ένα απελευθερωμένο και ελπιδοφόρο μέλλον παραμένει άσβεστη.


Ο χαρισματικός συγγραφέας μάς μεταφέρει πιστά την πρωτόγνωρη καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας με ανατρεπτικό χιούμορ και καυστική διάθεση, παρασύροντάς μας σε ένα απολαυστικό αναγνωστικό ταξίδι.