Όποιος ή όποια κυκλοφόρησε από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή στην παλιά πόλη του Ναυπλίου θα συνειδητοποίησε πως η μισή Αθήνα βρισκόταν εκεί


Ως αποτέλεσμα, κατόπιν δηλαδή αυτής της επικής καθόδου των Τσιμεντόβλαχων στο Ναύπλιο που επιδεινώθηκε από τις πανδημικές πληροφορίες που ερχόντουσαν από τα νησιά, στην πόλη έβλεπες περισσότερα αυτοκίνητα παρά ανθρώπους. Η μάχη για το παρκάρισμα ήταν ανελέητη σε κάθε σημείο της πόλης, νέας και παλιάς, ιδίως μετά τις 8 το βράδυ. Αυτοκίνητα παρκαρισμένα στα γνωστά σημεία της παραλίας, στα 5 αδέλφια, στο πάρκινγκ του Ξενία, στην ανηφόρα της Αρβανιτιάς, στην πλατεία της Αρβανιτιάς, στην Ακροναυπλία, στο Κολυμβητήριο, πίσω από το Κολυμβητήριο, γύρω από την εκκλησία του Αγίου Αναστασίου, στην 25ης Μαρτίου σχεδόν μέχρι την ανηφόρα της Καραθώνας και πάει λέγοντας. Αυτοκίνητα δεν είχαν μόνο οι πεζόδρομοι, οι υπόνομοι και τα κεραμίδια. 


Έτσι λοιπόν, Κυριακή βράδυ, το Ναύπλιο φίσκα από κόσμο, οδηγός βρίσκει πάρκινγκ κοντά στον σταθμό των τρένων. Στο γνωστό και προβλεπέ σημείο δηλαδή. Από τη χάρα του ο άνθρωπος, δε ξέρουμε πόση ώρα βολόδερνε στην πόλη για να βρει να παρκάρει, πέταξε βεγγαλικά. Αν κάποιοι σας πουν πως τα βεγγαλικά ανήκουν στο φινάλε του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής που συνέβη εψές, σας λένε ψέμματα. 


Βεγγαλικά παρκαρίσματος ήταν! Και αν συνεχιστεί έτσι το καλοκαιράκι με καραντίνες στα νησιά, αύξηση κρουσμάτων και σελφ τεστάκια στα καραβάκια θα έρθουν και άλλα βεγγαλικά. 


Γιατί το ήσυχο και συντηρητικό Αναπλάκι (αν διασωθεί από τα τοπικά lockdowns) ενδέχεται να φιλοξενήσει φέτος μέχρι και τις κολώνες του Παρθενώνα. 


Τουλάχιστον αυτές θα τις παρκάρουμε Ακροναυπλία. Δίπλα από το Ρολόι. Δεν θα πιάνουν και θέσεις για τα αυτοκίνητα.