Τιμώντας τα 700 χρόνια από τον θάνατο του «Ομήρου της Χριστιανοσύνης» Δάντη Αλιγκέρι (Dante Alighieri), ο Πολυχώρος Πολιτισμού ΦΟΥΓΑΡΟ και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν εσπερίδα για τον σπουδαίο αυτόν Ευρωπαίο πνευματικό άνθρωπο.


Συμμετέχοντες


Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με ομιλία:


Ιωάννης Τσόλκας, Καθηγητής Ιστορίας της Ιταλικής Λογοτεχνίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΕΚΠΑ (Ο πολιτικός Δάντης και η "πολιτική" Κωμωδία)


Federica Ambroso, Διδάκτωρ Συγκριτικής Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, φιλόλογος, συγγραφέας (Από το “σκοτεινό δάσος” στο “εκατόφυλλο ρόδο”. Η παρουσία του Δάντη στο έργο του Γιώργου Σεφέρη)


Ενώ ρόλο συντονιστή θα αναλάβει ο Γιώργος Μικρός, Καθηγητής Υπολογιστικής Γλωσσολογίας, Πανεπιστήμιο του Hamad Bin Khalifa στο Κατάρ και τ. Πρόεδρος, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΕΚΠΑ.Πληροφορίες - Κράτηση θέσης


Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 και ώρα 8 μ.μ.Λόγω των ειδικών διατάξεων που αφορούν στην πανδημία, θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση θέσης στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης Ανθός στο Φουγάρο (2752047380).