Σοκ στον Πανελλήνιο έχει προκαλέσει η επίθεση με καυστικό υγρό, πιθανότατα βιτριόλι, εναντίον 7 Μητροπολιτών από ιερέα το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη. 


Στο Λαϊκό Νοσοκομείο νοσηλεύονται πέντε μητροπολίτες, οι Κηφισίας Κύριλλος, ‘Αρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος.


Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ διεκομίσθηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο οι μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος, καθώς υπέστησαν πιο σοβαρά εγκαύματα από το καυστικό υγρό.


Ένας αστυνομικός που επιχείρησε να πιάσει τον δράστη δέχθηκε και αυτός βιτριόλι και έχει διακομιστεί στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.Ο δράστης της επίθεσης


Ο δράστης είναι 37χρονος ιερομόναχος, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και του οποίου τον αποσχηματισμό αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., κατηγορείται για συμμετοχή σε υπόθεση ναρκωτικών.


Ο δράστης κρατείται μετά τη σύλληψή του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν έχει πει ακόμα τίποτα. Η ΕΡΤ ανέφερε ότι στους αστυνομικούς που τον έπιασαν τελικά είπε: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν», ωστόσο αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει πει κάτι άλλο μετά τη σύλληψή του.