Ανεξαρτήτως περιορισμών, νόμων και διατάξεων, η αγαπημένη φυλή των Αθηναίων, κοινώς Τσιμεντόβλαχων, κατάφερε και ήρθε φέτος το Πάσχα στον αγαπημένο της προορισμό: Tη Ναυπλιάρα!

 


Αν έκανε κάποιος μια βολταδούρα Σάββατο και Κυριακή στην πόλη του Ναυπλίου θα διαπίστωνε πλήθος Αθηναίων να βολτάρει στα γραφικά σοκάκια, να πίνει το χεράτο καφεδάκι του και γενικώς να απολαμβάνει τα αισθητικά καλούδια της μικρής πόλεως που μέχρι τις βραδυνές και απαγορευμένες ώρες είχε κοσμοσυρροή. 


Πλην όμως της βιωματικής εμπειρίας του γράφοντος, η ύπαρξη μεγάλης μερίδας Τσιμεντόβλαχων στα μέρη μας διαπιστώνεται από τα ρεπορτάζ των ιστοσελίδων και των καναλιών. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Αστυνομίας, από το πρωί στις 6:00 του Σαββάτου 24 Απριλίου έως την ίδια ώρα το άλλο πρωί, από τα διόδια της Ελευσίνας εξήλθαν 11.336 οχήματα, ενώ εισήλθαν 9.710. Αντίστοιχα, από την Παρασκευή 23/4 έως το Σάββατο 24/4 εξήλθαν 17.426 οχήματα, ενώ εισήλθαν 15.496. 


Μέχρι το Σάββατο το απόγευμα είχαν πάρει το δρόμο της επιστροφής μόλις 208 οχήματα. Σε βραδυνό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής, το νούμερο ανήλθε στα 832 αλλά αφορούσε όλα τα διόδια εξόδου από την Αθήνα και ουχί μόνο της Ελευσίνας. 


Όποιος είναι καλός στα μαθηματικά λοιπόν και κάνει σωστές πράξεις μπορεί να υπολογίσει αν τα δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας με τους 10 χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους είναι όντως δρακόντεια ή κολοκύθια τούμπανα. 


Συγχαρητήρια λοιπόν σε αυτούς που χρησιμοποίησαν ωραίες δικαιολογίες και είχαν τα κατάλληλα έγγραφα για να φτάσουν στα μέρη μας (ή ήρθαν πιο νωρίς πριν ξεκινήσουν οι έλεγχοι!!!) και ευχόμεθα να έρθουν ακόμα περισσότεροι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε, να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να βολτάρουν Πασχαλινώς στη ρομαντική πόλη, ονόματι Ναύπλιο. 


Mario Vagman