ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ


10 χιλιάδες οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα - Κάποιος το είχε προβλέψει αλλά τον κορόιδευαν

 Το ψυχολογικό όριο των 10.000 θανάτων από τη νόσο Covid-19, ξεπεράστηκε στη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. 

 


Το εφιαλτικό αυτό γεγονός το είχε προβλέψει από το  Δεκέμβριο ο διάσημος Έλληνας καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, Γ. Ιωαννίδης. Δυστυχώς όμως οι επιστήμονες της Ελλάδας και πλήθος κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λοιδωρούσαν και ειρωνεύονταν τις προβλέψεις. 


Ας δούμε τί έλεγε το Δεκέμβριο του 2020 ο καθηγητής


Ο καθηγητής στη συνέντευξή του τότε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρεται σε εσφαλμένες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας που θα έχουν ως αποτέλεσμα την κάθετη αύξηση των θυμάτων. Ο καθηγητής τάσσεται εναντίον της κυβέρνησης για το δεύτερο lockdown το οποίο χαρακτήρισε «καταστροφικό» και μάλιστα το παρομοίασε με την Μικρασιατική Καταστροφή! 


Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη για να έχει επιτυχία το lockdown θα έπρεπε να εφαρμοστεί σε ρομπότ. Δηλαδή για μερικούς μήνες όλοι να βγαίναμε από την πρίζα και να μην υπήρχε καμία επαφή. «Αν ήμασταν όλοι πάμπλουτοι και μέναμε όλοι πάμπλουτοι και εγώ έμενα στον 3ο όροφο της έπαυλης και η μητέρα μου στον 8ο, τότε δεν θα μπορούσα να έρθω σε επαφή μαζί της», είπε χαρακτηριστικά.


 Σημείωσε επίσης: «Θεωρώ ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, δεν μ’ αρέσει να είμαι πολιτικά ορθός, μ’ αρέσει απλώς να λέω την αλήθεια. Θεωρώ ότι το όλο αφήγημα της διαχείρισης της πανδημίας εκ θεμελίων ήταν λανθασμένο. Οι χώρες που έκαναν τα πιο σκληρά lockdown έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες» Ο κ.Ιωαννίδης χαρακτήρισε «καταστρεπτική λύση όχι μόνο για την οικονομία, αλλά ακόμα και για την υγεία το lockdown», καθώς όπως είπε «σκοτώνει περισσότερες ζωές από ό, τι σώζει και αμφιβάλλω αν σώζει καν». Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι χώρες που έκαναν τα πιο σκληρά lockdown έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Κάνει μεγαλύτερο κακό από ό, τι καλό για τη διάδοση του ιού». «Κοροϊδευόμαστε, κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, τους άλλους, τους πολίτες, τον κόσμο, πηγαίνοντας σε μια αυτοκτονική επιλογή», τόνισε χαρακτηριστικά.


Δέκα χιλιάδες νεκρούς θα «μετρήσει» η Ελλάδα με/από κορονοϊό μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω αποτυχημένης επιδημιολογικής προσέγγισης και αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, είπε τότε, υπολογίζοντας 90 νεκρούς την ημέρα. 


Στην ερώτηση για το γιατί τελικά οι περισσότερες χώρες κάνουν lockdown υποστήριξε πως υπάρχει το “domino effect”, δηλαδή οι επιστήμονες (οι οποίοι δεν θεωρούν πως το lockdown είναι η λύση) βρίσκονται «με το μαχαίρι στον λαιμό» εξαιτίας των πολιτικών πιέσεων και παίρνουν τα πιο ακραία που μπορούν μέτρα για να μην υπάρξει κάποια αντιπολιτευτική φωνή.  Όπως χαρακτηριστικά είπε «θυσιάζουμε ζωές» μέσα από το lockdown. «Ήδη τα μέτρα του πρώτου lockdown δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα διαχείρισης στην αντιμετώπιση της φυματίωσης. Είναι χρόνιο πρόβλημα. Σκοτώνει 1,5 εκατομμύριο κάθε χρόνο, ενώ σκότωσε πάνω από ένα δις στην πορεία της στο ανθρώπινο γένος. Μόνο το πρώτο lockdown μπορεί να στοιχήσει περίπου 1,4 εκατομμύρια περισσότερους θανάτους από φυματίωση σε έναν ορίζοντα πέντε ετών», είπε.


Επιπλέον, υποστήριξε ότι στη διάρκεια του πρώτου lockdown το 50% του πληθυσμού ανέπτυξε άγχος ή κατάθλιψη, ενώ ένα 25% των ανθρώπων 18-24 χρονών είχαν αυτοκτονικές διαθέσεις


«Ακόμα και αν δεν αυτοκτονήσουν, θα βρίσκονται σε μια κατάσταση μόνιμης δυσλειτουργίας ψυχικής και κοινωνικής». 


----------------


Είπε και άλλα πολλά, έγινε αντικείμενο χλεύης από την εδώ ελίτ και τους κριτικούς του διαδικτύου αλλά μάλλον είχε δίκιο τελικά. Και η πανδημία ακόμα συνεχίζεται. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε πως η ιστορία των πανδημιών έχει διδάξει πως ένα πανδημικό κύμα κρατά περίπου 2 ως 3 χρόνια.  


Ας τον ειρωνευτούμε και γι΄αυτήν την πρόβλεψη κι ας συνεχίσουμε τη ζωή μας. Άλλωστε αυτοί που αποφασίζουν πια, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, έχουν το ακαταδίωκτο. 


Αυτοί ξέρουν!

No comments: 

Powered by Blogger.