ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟΈφτασαν στην Ελλάδα 1 μύριο τεστάκια για να αυτοελέγχουμε πόσο κορωνιασμένοι είμαστε


Έφτασαν στην Ελλάδα σχεδόν 1 εκατομμύριο self test και από αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την παράδοσή τους σε όλα τα φαρμακεία της χώρας.

 

Τα κορωνοτεστάκια βρίσκονται στις κεντρικές αποθήκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο να διατεθούν την Τετάρτη.


Ο εφοδιασμός των φαρμακείων θα ξεκινήσει  άμεσα στα μεγάλα αστικά κέντρα  και έως το τέλος της εβδομάδας στα 11.000 φαρμακεία όλης της χώρας.


Αρχικά τα τεστάκια θα δοθούν στους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς κι στη συνέχεια θα διανεμηθούν και  στους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών και τέλος, στους άνω των 67 ετών.


Οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν για τα παιδιά τους με την επίδειξη των ΑΜΚΑ τους, τα τεστ που τους αναλογούν. Οι φαρμακοποιοί αναμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα self-testing.gov.gr· όπου θα δηλώνεται το self test που θα παραλαμβάνουν οι δικαιούχοι.Τρόποι χρήσης


Τα αυτοδιαγνωστικά test  ρινικά και σάλιου θα είναι εύκολα στη χρήση . Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, η δήλωση θα γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr ανάλογα με την ιδιότητα του πολίτη (π.χ. εργαζόμενος, μαθητής) και θα εκδίδεται βεβαίωση ή θα αποστέλλεται sms για τη διενέργεια επαναληπτικού τεστ από επαγγελματία υγείας είτε σε δημόσια δομή (οπότε θα είναι δωρεάν) είτε σε ιδιωτική δομή. Όσοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test και εφόσον είναι αρνητικό θα δηλώνουν ότι το διενήργησαν με υπεύθυνη δήλωση. Οι μεν εργαζόμενοι - και οι εκπαιδευτικοί - για λογαριασμό τους, οι δε γονείς και κηδεμόνες για λογαριασμό των μαθητών-παιδιών τους.

No comments: Powered by Blogger.