ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ


Έσβησαν σήμερα οι μηχανές στην ιστορική Πίτσος και την Pipelife - Η Πίτσος θα παράγεται πια στην Τουρκία

 Οριστικά τέλος στην παραγωγική τους διαδικασία βάζουν σήμερα, Τετάρτη 31 Μαρτίου, δύο μεγάλες βιομηχανίες, η ιστορική Πίτσος και η χημική βιομηχανία Pipelife Hellas.

 


Πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα στην ελληνική βιομηχανία το οποίο παράλληλα όμως θα οδηγήσει και 346 εργαζόμενους στην ανεργία. Συγκεκριμένα 273 χαμένες θέσεις στην Pitsos και άλλες 73 στο εργοστάσιο της Pipelife στη Θήβα.


Τα «λουκέτα» έρχονται σε μία εποχή που επιχειρείται η στροφή της ελληνικής οικονομίας μας προς τη βιομηχανία, όπως εξάλλου θα διαφανεί και στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που θα παρουσιαστεί σήμερα απ’ την κυβέρνηση.


Σε κάθε περίπτωση οι μηχανές στα δύο εργοστάσια αναμένεται να σιγήσουν σήμερα και να γίνουν οι τελευταίες «εκκαθαρίσεις» στο πλαίσιο της απόφασης των δύο εταιρειών, της γερμανικής BSH και της Pipelife International μέλος του ομίλου Wienerberger, να διατηρήσουν αμιγώς εμπορική παρουσία στη χώρα μας μεταφέροντας την παραγωγή στα εργοστάσια που διατηρούν σε όμορες χώρες.


Η ιστορική Πίτσος μετά από 155 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα θα παράγεται πλέον στην Τουρκία.Σε ότι αφορά τώρα την Pipelife Hellas, οι θυσίες που έκαναν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, φαίνεται ότι δεν οδήγησαν στα επιθυμητά για την διοίκηση της εταιρείας αποτελέσματα.

No comments: 

Powered by Blogger.