ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ


Η Ελλάδα επιστρέφει στην εποχή των πιστοποιητικών κοινωνικού φρονήματος


 H Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε το non paper που στάλθηκε στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για να αντιμετωπίσουν, έστω επικοινωνιακά, την κατακραυγή των επεισοδίων της Νέας Σμύρνης 

 

Δείτε εδώ αναλυτικό ρεπορταζάκι για τα επεισόδια


Στις αναλυτικές οδηγίες αναφέρεται ξεκάθαρα το όνομα του πολίτη που χτυπήθηκε (σβησμένο σε αυτή τη δημοσίευση) και αναλυτικά στοιχεία της κοινωνικής και πολιτικής του δράσης. 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου στην εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης για το αν η κυβέρνηση κρατά πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για τους πολίτες της χώρας, η απάντηση ήταν τουλάχιστον πανικόβλητη για να μην πούμε χαοτική. 


Η απάντηση στο 1:30H ερώτηση έγινε καθώς στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, Βορίδης, Κυρανάκης και Παππάς,  χρησιμοποίησαν το όνομα του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, όπως και όλη την επιχειρηματολογία του σημειώματος, σχεδόν παπαγαλία. 


Δείτε χαρακτηριστικές δηλώσεις του Κυρανάκη Να σημειωθεί πως οι επιπλέον κατηγορίες με τις οποίες των στολίζουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, πέραν δηλαδή της πολιτικής του θέσης, είναι προς το παρόν μετέωρες. 


Την ίδια ώρα όμως, ο  ο γενικός γραμματέας της Ένωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος μίλησε για αλητεία από την πλευρά των αστυνομικών, για παράνομη χρήση μεταλλικού γκλοπ και τόνισε πως αν τέτοιες συμπεριφορές δεν διορθωθούν άμεσα, θα έρθουν ακόμα χειρότερες. 


Φαίνεται όμως, πως μια μερίδα της κυβερνητικής παράταξης επιθυμεί τα χειρότερα. Κοινώς την βίαιη καταστολή και βίαιη συμπεριφορά σε οικογένειες και απλούς πολίτες, ενοχλητικών πολιτικών φρονημάτων και όχι μόνο. Γενικώς καταστολή και αστυνομική ασυδοσία. 


Αυτό προκύπτει άλλωστε και από τις δηλώσεις του Σπήλιου Κρικέτου. Πίσω από τις γραμμές των δηλώσεων δυο πράγματα μπορεί να συμπεράνει κάποιος. Είτε πως έχει δοθεί εντολή για τα χειρότερα, είτε πως πολλά στελέχη της αστυνομίας είναι το λιγότερο ανίκανα να κοντρολάρουν τη συμπεριφορά τους. 


Ειδαλλιώς προς τί ο φόβος των χειροτέρων; 

No comments: 

Powered by Blogger.