Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που αποτυπώνει ξεκάθαρα πώς ξεκίνησε η «επίθεση» στους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη. 

 


Το βίντεο αποδομεί το αφήγημα πολλών μέσων ενημέρωσης αλλά και της ελληνικής αστυνομίας, ότι δηλαδή «δέχτηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα στην πλατεία».Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους και να επιβάλουν πρόστιμο σε οικογένειες με μικρά παιδιά που βρίσκονταν στην πλατεία της περιοχής.


Στις διαμαρτυρίες περιοίκων, εμφανίστηκαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Ακολούθησαν οι εικόνες που καταγράφονται στο σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. 
Σύμφωνα με την πλευρά της αστυνομίας (μπουχαχαχα) όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου υπήρχαν αναφορές για συνωστισμό. Στην παρουσία τους ομάδα ατόμων κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει συμπλοκή. Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα με τους  αστυνομικούς να ζητούν ενισχύσεις από δυνάμεις των ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας αστυνομικός, ενώ έγιναν συνολικά οκτώ προσαγωγές.