Τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα είχαν στήσει μέσω ίντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συμμορία που εξαπατούσε άτομα που αγόραζαν ρούχα ή κινητά τηλέφωνα.

 


 Τελικά, το τμήμα Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών, έπειτα από έρευνα, τους εντόπισε.


Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας 27, 32 και 49 ετών καθώς και μια 26χρονη, ενώ αναζητείται ένας ακόμα άγνωστος συνεργός τους.


Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι οι απάτες που έχουν κάνει από το Δεκέμβριο του 2018 έως και το Νοέμβριο του 2020, φτάνουν τις 21 ενώ σε ακόμα μία περίπτωση δεν τα κατάφεραν. Το παράνομο όφελος ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.


Τα άτομα αυτά δημιουργούσαν ψεύτικα προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων αναρτούσαν αγγελίες πώλησης ρούχων και κινητών τηλεφώνων, σε δελεαστικές τιμές.


Οι ανυποψίαστοι αγοραστές πλήρωναν το αντίτιμο των παραγγελιών τους μέσω ταχυδρομικής επιταγής, ως αντικαταβολή. Όταν άνοιγαν τα δέματα με τις αγορές των αγορών έβλεπαν ευτελούς αξίας ρούχα αντί για αυτά που είχαν παραγγείλει. Και αντί για κινητά τηλέφωνα, παραλάμβαναν χάρτινες συσκευασίες χυμών που το σχήμα τους έμοιαζε με αυτό των τηλεφώνων.


Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, για την ταυτοποίηση του συνεργού και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.