ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟΑπανωτά κρούσματα κορωνοϊού στο Ναύπλιο (σε παιδιά δημοτικού και σε 4 γυναίκες)

Aπανωτά κρούσματα κορωνοϊού  στο Ναύπλιο 

 


Συγκεκριμένα από το πρωί της Δευτέρας αναστέλλεται η λειτουργία ενός τμήματος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου και μίας τάξης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου για 14 ημέρες, λόγω κρουσμάτων  covid 19. Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία δύο τμημάτων  στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, λόγω κρουσμάτων  covid 19.


Οι οικογένειες των μαθητών έχουν ήδη ενημερωθεί και θα κληθούν για ιχνηλάτηση από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.


Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο είχε σημάνει συναγερμός από την προηγούμενη Πέμπτη, μετά από κρούσμα κορωνοϊού σε οικογένεια παιδιών. Από εκείνη την ημέρα είχαν ενημερωθεί οι γονείς με ηλεκτρονική αλληλογραφία από τη διεύθυνση του σχολείου.


Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου είχαν εντοπιστεί επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από τις αρχές του μήνα και είναι σε αναστολή τμήματα. Μάλιστα έχει ήδη προγραμματιστεί για μεθαύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 9:30 π.μ. στο  χώρο έξω από το σχολικό κτίριο, να προσέλθουν όσοι γονείς επιθυμούν για δειγματοληπτικό έλεγχο για COVID-19.


Παράλληλα αύριο Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, από τις από τις 9.30 πμ έως και τις 12.30 μμ. έχουν προγραμματιστεί δωρεάν δειγματοληπτικοί προληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό, με τη μέθοδο των rapid test, στον πεζόδρομο Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην Πέργκολα.


Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα από τα rapid test που έγιναν την Κυριακή έξω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ναύπλιο έδειξαν ποσοστό θετικότητας 2,19%, με 4 γυναίκες διάμεσης ηλικίας 48 έτη να είναι θετικές στο τεστ.


Κρούσμα και στο Δημοτικό Σχολείο Τολού


Θετικό κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου και στο Δημοτικό Σχολείο του Τολού. Την ενημέρωση έκανε το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το οποίο αναφέρει:


«Ύστερα από ενημέρωση που λάβαμε από τη διεύθυνση του σχολείου, σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει θετικό κρούσμα COVID στο δημοτικό σχολείο Τολού.

No comments: Powered by Blogger.