Το Παλαμπούρτζι συνεχίζει το top-10 σειρών που θα μας βγάλουν καθαρή την καραντίνα

 


Νούμερο 5 λοιπόν, ύστερα από ψηφοφορία του κοινού: «Peaky Blinders»


Δεκάδες είναι οι τηλεοπτικές σειρές με τις οποίες θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί πως η τέχνη του κινηματογράφου έχει εισβάλει για τα καλά μέσα στη μικρή οθόνη. Όποια γούστα και να έχει αυτός ο κάποιος, δεν θα μπορέσει να βγάλει από τις πρώτες θέσεις της λίστας του τη σειρά του BBC. 


Πρόκειται για ένα  καλοφτιαγμένο και στιβαρό period drama που περιγράφει την ιστορία μιας οικογένειας γκάνγκστερ από το 1919 στην παραγκούπολη μιας εκτός νόμου γειτονιάς του μεσοπολεμικού Μπέρμιγχαμ. Και έχει ένα από τα καλύτερα soundtracks που έχεις ακούσει σε τηλεοπτική σειρά, στο οποίο περιλαμβάνονται τραγούδια των Nick Cave, Artic Monkeys, PJ Harvey, White Stripes και Radiohead.


Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ευρύτερη οικογένεια των Shelby, με τα πολλά αδέλφια, ξαδέλφια και θείους, συνθέτει τη σφοδρότερη συμμορία της πόλης, τους Peaky Blinders. Έχοντας πάρει την ονομασία τους από την πρακτική να ράβουν λεπίδες ξυραφιού στις κορυφές των καπέλων τους, οι Peaky Blinders βγάζουν χρήματα από αγώνες παράνομου στοιχήματος, την παροχή προστασίας και τις ληστείες. Το αφεντικό τους, ο Tommy (Cilian Murphy, «Inception») είναι ο πιο αδίστακτος από όλους, αλλά η ηγεσία του θα τεθεί σε δοκιμασία, καθώς η δράση της συμμορίας μπαίνει στο στόχαστρο του επιθεωρητή Chester Campbell (Sam Neill). Άλλα μέλη της οικογένειας των Shelby υποδύονται οι Helen McCrory (που βραβεύτηκε για το ρόλο της στο Fipa στο Μπιαρίτζ), Paul Anderson («Η Επιστροφή») και Joe Cole («Το Μυστικό στα Μάτια τους»), ενώ αρχηγούς άλλων συμμοριών υποδύονται από τον δεύτερο κύκλο κι έπειτα ο Tom Hardy και ο Noah Taylor («Game of Thrones»).Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς τη σκηνοθεσία, την ατμόσφαιρα, τα κοστούμια, τη φωτογραφία, τη μουσική και κυρίως την υποκριτική αυτής της σειράς. Η σειρά θα σας κάνει ένα μαγικό ταξίδι στο Μεσοπόλεμο, εκεί που μαφιόζοι, πράκτορες, κυβερνητικοί, τρομοκράτες του ΙΡΑ και σοσιαλιστές ανακατέβουν την τράπουλα της κοινωνικής συνοχής. 


Προς το παρόν κυκλοφορούν 6 κύκλοι και αναμένουμε τον 7ο. Τους βρίσκεται και τους βλέπετε με κάθε τρόπο. Κάποιοι κύκλοι πρέπει να υπάρχουν και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ, στο  Netflix και...ξέρετε εσείς. 


Καλή καραντίνα!