ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ


Νέο σκληρό lockdown στην Ελλάδα με το καλημέρα του νέου χρόνου
 Η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021 γίνεται για προληπτικούς λόγους, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

 Σύμφωνα με την κυβέρνηση η απόφαση ελήφθη για τρείς λόγους:


Πρώτον. Στόχος να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων. Πρώτα τα σχολεία!


Δεύτερον. Στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.


Τρίτον. Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.


Τι θα ισχύσει από Κυριακή στις 6 το πρωί


– Τέλος στο click away


– Ξανακλείνουν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ,


-Δεν επιτρέπεται το κυνήγι και ψάρεμα


-Δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων στα Θεοφάνεια


– Από τις 9 μέχρι 5 το πρωί επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών, με εξαίρεση εργαζομένους και μεταφορά σε φαρμακείο ή νοσοκομείο.No comments: 

Powered by Blogger.