ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟΠαράταση του σκληρού lockdown στην Αργολίδα - 65 ενεργά κρούσματα σε μια μέραΑν και ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επισήμως την Παρασκευή στην Αργολίδα 4 νέα κρούσματα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι το αυστηρό lockdown θα συνεχιστεί στο νομό μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Kαι εξήγησε αναλυτικά το γιατί. 

 Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε σήμερα:


Για να μην ακούγονται ανακρίβειες σε σχέση με κάποιες περιοχές, τα δεδομένα που οδήγησαν στη λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας ήταν τα εξής: στις 13 Ιανουαρίου η περιοχή είχε 65 ενεργά κρούσματα (57 σήμερα) από την ιχνηλάτηση των οποίων εντοπίστηκαν 156 στενές επαφές. Επιπρόσθετα, πέρα από 14 κρούσματα στο Ναύπλιο και 10 στο Άργος, τα υπόλοιπα ήταν διάσπαρτα στην περιφερειακή ενότητα, γεγονός που καθιστούσε απαραίτητη τη λήψη μέτρων για όλη την περιοχή προκειμένου να αποφευχθεί μια περαιτέρω εξάπλωση του ιού.


Και επειδή διαβάζω αιτιάσεις κάποιων αυτοδιοικητικών που προσπαθούν να εξηγήσουν τις αποφάσεις μας σε σχέση αποκλειστικά και μόνο με τον αριθμό των κρουσμάτων, να υπενθυμίσουμε ότι για να αξιολογηθεί η επιδημιολογική εικόνα μιας περιοχής, δεν εξετάζουμε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, όπως το αν τα κρούσματα ανήκουν σε συγκεκριμένο πυρήνα (cluster) ή είναι διάσπαρτα σε όλη την κοινότητα, πόσες high risk επαφές δείχνει η ιχνηλάτησή τους, αλλά και αν υπήρχε μετακίνηση των κρουσμάτων και των επαφών τους από δήμο σε δήμο.No comments: Powered by Blogger.