ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ


Μια άποψη για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων

 Άνοιξαν τη Δευτέρα στις 11/1/2021 για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο σχολικό έτος τα σχολεία  και μια τέτοια μέρα  θα έπρεπε να ήταν μέρα χαράς, αισιοδοξίας και ανακούφισης, μετά από δύο μήνες αναστολής της λειτουργίας τους και συνθηκών εγκλεισμού.




Δυστυχώς, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, η μέρα ανοίγματος των σχολείων, μας βρίσκει τους γονείς σε μεγάλο προβληματισμό, σχετικά με τις προϋποθέσεις  υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία.


Ενώ υπήρχε ο χρόνος,  όχι μόνο το δίμηνο Νοέμβρη – Δεκέμβρη, αλλά και τους 10 μήνες που βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία, ώστε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για ένα ασφαλές άνοιγμα δυστυχώς δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό. Το μόνο μέτρο που προτείνουν είναι… να ανοίγουν συχνά τα παράθυρα για να αερίζεται η τάξη. Αναρωτιόμαστε πόσο αυτό είναι πραγματικά εφικτό το χειμώνα; Και με τις τάξεις που δεν έχουν παράθυρα;


Τι θα γίνει τις βροχερές μέρες στην πλειοψηφία των σχολείων που δεν υπάρχουν υπόστεγα για διάλειμμα σε εξωτερικό χώρο; Πού θα βγαίνουν τα παιδιά διάλειμμα;


Έτσι ο τρόπος που ανοίγουν τα σχολεία και ιδιαίτερα τα νηπιαγωγεία μας προβληματίζει, καθώς αφενός δημιουργεί συνθήκες εξάπλωσης του ιού και αφετέρου προδιαγράφει το νέο κλείσιμό τους το επόμενο διάστημα.


Ως γονείς εκφράζουμε την ανησυχία μας γιατί το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων έχει καταστροφικές συνέπειες για τα παιδιά μας, στην κρίσιμη ηλικία που βρίσκονται, στο γνωστικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Η κυβέρνηση και ο Δήμος να πάρουν τώρα ουσιαστικά μέτρα, για να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτα με ασφάλεια και υγιεινή για όλους!

  • Αραίωση των μαθητών, με αξιοποίηση όλων των υποδομών, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις τάξεις και παράλληλα πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

  • Συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε επίπεδο σχολικών μονάδων, ώστε να υπάρχει άμεση και στοχευμένη αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων


Ανοιχτή επιστολή του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 1ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου

No comments:



 

Powered by Blogger.