ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ


Βασανισμό και θανάτωση ζώων στην Αρβανιτιά καταγγέλει δημοσιογράφος από την Αθήνα Η Αθηνά Ζαχαράκη με καταγωγή από το Ναύπλιο, είναι δημοσιογράφος στην Αθήνα αλλά περνάει αρκετό χρόνο στον τόπο καταγωγής της.

 


Αυτές τις μέρες βρέθηκε στο όμορφο και γραφικό Ναύπλιο και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την αγάπη που τρέφουν μερικοί κάτοικοι της πόλης στα αδέσποτα ζώα. 


Έστειλε λοιπόν μια επιστολή στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να καταγγείλει το γεγονός. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: 


"... διαπιστώνω πως συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες, εξοντώνονται στην περιοχή της Αρβανιτιάς γατάκια. Ενώ ταΐζονται από πολλούς ανθρώπους που τα φροντίζουν (ανάμεσά τους κι εγώ, κάτι που κάνω καθώς πηγαίνω για τα χειμερινά μου μπάνια) και δείχνουν να χαίρουν υγείας, βρίσκονται νεκρά.

 

Μία από τις τελευταίες απώλειες, ένα ζωηρό γατάκι, λίγων μηνών το οποίο βρέθηκε νεκρό στην οργανωμένη πλαζ της Αρβανιτιάς εμφανέστατα χτυπημένο στο κεφάλι, κατά πάσα πιθανότητα από πέτρες. 


Την προηγούμενη μέρα επίσης είχαν βρεθεί νεκρά γατάκια και μαζί τους μια αλεπού που προφανώς έπεσε επίσης θύμα του δημητηριαστή ή των δηλητηριαστών και κακοποιητών. Υπάρχουν μάλιστα και άνθρωποι που έχουν απειλήσει πως θα σκοτώσουν τα ζωάκια – απειλούν άραγε την… αισθητική τους; Κι όλα αυτά σε μια περιοχή που πολλοί πηγαίνουν βόλτες καθημερινά με τα κατοικίδιά τους...


Αυτή λοιπόν η δυσοίωνη ιστορία με κάνει να νιώθω ΝΤΡΟΠΗ για την πόλη μου και λυπάμαι που θα το πω ντροπή και για την ανθρωπιά μας. Γιατί μια πόλη δεν την κάνουν όμορφη μόνον η ιστορία της, τα υπέροχα νεοκλασικά, τα νησιώτικα δρομάκια της, αλλά η κουλτούρα και ο πολιτισμός της, που δεν φαίνονται μόνο στους στολισμούς και στα φεστιβάλ της, αλλά και στην καθαριότητά της και στον τρόπο που φερόμαστε στα δίποδα και τετράποδα πλάσματά της.


Σας ενημερώνω επίσης πως λόγω της ιδιότητάς μου είμαι αποφασισμένη να προωθήσω το συγκεκριμένο θέμα και στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης και γενικά όπου μου είναι δυνατό μετά τόσα χρόνια πορείας στον χώρο..."
No comments: 

Powered by Blogger.