Συνεχίζεται από το Παλαμπούρτζι το top-10 αγαπημένων σειρών των αναγνωστών. Στη θέση νούμερα 4 λοιπόν, το Lost

 


H σειρά έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολλά χρόνια κι έχουν γραφτεί τόνοι λέξεων για χάρη της. Πρόκειται για μια σειρά φαινόμενο που πρόλαβε στο τσακ τη μεγάλη έκταση του διαδικτύου και του παράνομου downloading.Οι εντυπώσεις των φανατικών θεατών της είναι αντιφατικές. Κάποιοι αποθέωσαν το φινάλε και τη λύση του μυστηρίου, κάποιοι άλλοι θεώρησαν πως ήταν μεγάλη αποτυχία. Η αλήθεια όμως βρίσκεται στη μέση. Υπάρχουν ψεγάδια αλλά περί αποτυχίας δεν δικαιούται να μιλά κανείς. Αντιθέτως.  


Η σειρά πρωτοπορεί στον τρόπο αφήγησης της ιστορίας. Σχεδόν κάθε σεζόν, έχει 6 συνολικά, έχει διαφορετικούς τρόπους αφήγησης των ιστοριών, άλλους χρόνους και άλλες συνδέσεις των γεγονότων. Το Lost είναι αριστούργημα, όχι τόσο για την υπόθεσή του, όσο για τον τρόπο που παρουσιάζει την υπόθεση και την ιστορία των ηρώων. Η σειρά κινείται στα κινηματογραφικά είδη του αστυνομικού μυστηρίου, της επιστημονικής φαντασίας και της περιπέτειας. 
Για τη βασική υπόθεση όμως δε μπορεί να πει κανείς πολλά χωρίς να προδώσει στοιχεία. Όλα ξεκινούν από ένα αεροπορικό δυστύχημα και τους διασωθέντες του δυστυχήματος πάνω σε ένα μυστήριο νησί. Από εκείνο το σημείο και πέρα, ο θεατής ταξιδεύει σε μια άλλη πραγματικότητα, εθίζεται με τα συμβάντα και τις ζωές των ηρώων (εξαιρετική ηθογραφία) και παρακολουθεί μέχρι το τέλος, με κομμένη την ανάσα το μυστήριο του πράγματος. 


Το Lost είναι μια δύσκολη σειρά. Θέλει αφοσίωση στη λεπτομέρεια και στη χρονική ακολουθία των γεγονότων. Τότε και μόνο βιώνεται ως μια μοναδική εμπειρία, ένα πραγματικό ταξίδι εκτός πραγματικότητας. 


Μπορείτε να το δείτε ή να το κατεβάσετε με χιλιάδες τρόπους. 


Καλό κάψιμο. Αν το επιλέξετε, τα λέμε σε μια άλλη ζωή αδέρφια (και όχι, δεν είναι νεκροί λέμε).