ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ


Θα κάνετε ή δεν θα κάνετε εμβόλιο; - Αποτελέσματα και ανάλυση της δημοσκόπησης του Παλαμπουρτζίου Το Παλαμπούρτζι πριν από δυο μερούλες διεξήγαγε στην ομάδα του facebook εδώ μια δημοσκόπηση σχετικά με το εμβόλιο του Covid-19.H συμμετοχή ήταν αρκετή. Περισσότεροι από 400 συμμετοχές και 402 ακριβώς ψήφισαν στα καίρια ερωτήματα. Κάποιοι άλλοι πρόσθεσαν δικές τους, χαβαλεδιάρικες επιλογές, και τους ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτό. 


Η ερώτηση του γκάλοπ και τα βασικά αποτελέσματα:


Θα κάνετε το εμβόλιο; Γκαλοπάκι. Απαντήστε ελεύθερα, αν μπορείτε βέβαια καθότι όποιον έχω ρωτήσει προσωπικά, κανείς δε θέλει να το κάνει αλλά κανείς δεν το λέει δημόσια. Αν θέλετε να βάλετε και άλλες επιλογές, κανένα πρόβλημα. 


Σίγουρα Ναι, 190 ψήφοι


Σίγουρα ΟΧΙ, 95 ψήφοι


Αν μπορώ να το αποφύγω, ΟΧΙ, 104 ψήφοι


Θα περιμένω πιθανές παρενέργειες, 12 ψήφοι


Ως εκ τούτου λοιπόν, από αυτό το μικρό αλλά ενδεικτικό στατιστικό δείγμα, προκύπτει πως το Ναι και το Όχι κυμαίνεται κοντά στο 50%. Λίγο κάτω, λίγο πάνω, οσονούπω θα πεθάνω. Το κρίσιμο ποσοστό για να επιτευχθεί η λεγόμενη ανοσία της Αγέλης είναι ένα 60% ως 70% εμβολιασμένων πολιτών. Μάλλον, τα 20 μύρια ευρώ που θα δώσει η κυβέρνηση στα Μ.Μ.Ε. για την εμβολιαστική εκστρατεία θα πιάσουν τόπο για να πιάσουμε σαν χώρα το κρίσιμο ποσοστό ανοσίας, όπως μας λένε οι επιστήμονες του ΠΟΥ, οι γιατροί της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και λοιποί ειδικοί περαστικοί από τα κανάλια, τους οποίους αν αμφισβητήσει κάποιος στο ελάχιστο, ακούει ορθολογιστικό κράξιμο (σωστό-λάθος, δεν με ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση). Αυτό που ενδιαφέρει όμως είναι πως πιθανότερα, λόγω αυτού του κραξίματος, το ποσοστό του ΟΧΙ ή έστω μιας μικρής αμφιβολίας είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό που παρουσιάζεται, αλλά ο κόσμος δεν το φανερώνει γιατί φοβάται το κραξιματάκι των ορθολογιστών. 


Η εγκυρότητα της δημοσκόπησης αυτής, μικρής αλλά ενδεικτικής, επιβεβαιώνεται από το ελάχιστο ποσοστό που δέχτηκε η επιλογή, θα το κάνω το εμβόλιο αν ξυριστεί ο Βάγγος. Ο Βάγγος, που είναι και ο γράφων αυτή τη στιγμή, δεν πρόκειται να ξυριστεί ποτέ. Οπότε λογικά και έγκυρα τα πολύ χαμηλά ποσοστά αυτής της επιλογής. Μόλις 10 ψήφοι. 


Τέλος, φαρμακοποιός απάντησε στη δημοσκόπηση πως δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος το εμβόλιο αφού πλέον υπάρχουν φάρμακα θεραπείας. Τί εννοεί ο ποιητής; Ας το απαντήσουν οι ειδικοί...


Υ.Γ: Καλή μου κυβέρνηση, τώρα που μοιράζεις λεφτά στα media, σε ενημερώνω πως με 2 χιλιάδες ευρώ (τοπικό site είμαι, μη ζητήσω περισσότερα, ντροπή), ξανακάνω γκάλοπ, στήνω το αποτέλεσμα με δικούς μου και διαμορφώνω θετικό κλίμα που ξεπερνά το 80%. Τσάμπα πράμα. 


No comments: 

Powered by Blogger.