Προσφάτως το Παλαμπούρτζι έκανε ένα γκάλοπ για τις 10 καλύτερες σειρές με στόχο να τις παρουσιάσει για να μας συντροφεύουν αυτές τις δύσκολες νύχτες της καραντίνας

 


Νούμερο ένα σε ψηφαλάκια ήρθε η σειρά «Chernobyl»


Πάμε λοιπόν με τα βασικά. 


Η σειρά «Chernobyl» είναι βασισμένη στο πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ, το οποίο έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου 1986, και στη συλλογική προσπάθεια της ομάδας ανθρώπων που αντιμετώπισε το πρόβλημα και θυσιάστηκε για την επίλυσή του.Πρωταγωνιστής ο Jared Harris, ο οποίος υποδύεται τον πυρηνικό επιστήμονα που ηγείται της ομάδας διάσωσης μετά την καταστροφή. Ο Stellan Skarsgård βρίσκεται στο ρόλο του αντιπροέδρου του Υπουργικού Συμβουλίου και η Emily Watson υποδύεται την ερευνήτρια που προσπαθεί να ανακαλύψει τι ακριβώς προκάλεσε το μοιραίο ατύχημα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Johan Renck, ενώ το σενάριο είναι του ίδιου του δημιουργού της σειράς, Craig Mazin.

 

Η σειρά έχει καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ βαθμολογίας από τους χρήστες του IMDb- της δημοφιλέστερης ηλεκτρονικής πλατφόρμας με πληροφορίες για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Παράλληλα, η υψηλότερη βαθμολογία των τηλεθεατών έχει δικαιωθεί και από την ομόφωνη αποδοχή των κριτικών διεθνώς, προκαλώντας ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του Τύπου, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παγκόσμιο επίπεδο.


Η σειρά ενδείκνυται για λάτρεις του κινηματογράφου, για λάτρεις της ιστορίας και για όλους τους περίεργους που επιθυμούν να δουν πως λειτουργούσε το κομμουνιστικό καθεστώς. Εξαιρετικές ερμηνείες, δουλεμένη φωτογραφία με σκηνές που πραγματικά σοκάρουν. Ολοκληρώνεται σε μία και μόνο σεζόν και πρόκειται να σας καθηλώσει. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν στιγμές που θα μαυρίσει η ψυχούλα σας (η σκηνή με το ελικόπτερο και πολλές άλλες), αλλά δε γίνεται να μην τη δει κάποιος. Απλά δε γίνεται. 


Με απλά λόγια, τα σπάει. 


Μπορείτε να τη δείτε στη Nova ή....(ξέρετε εσείς). Καλή θέαση και καλή καραντίνα πατριώτες!