ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ


Με Covid-19 και ειδική φροντίδα ο Αρχιεπίσκοπος
 Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Ιερώνυμος νοσηλευόταν αρχικά σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

 


Ο εκπρόσωπός του ανέφερε ότι ο αρχιεπίσκοπος είχε πυρετό 37,7, ενώ σύμφωνα με πηγές από την Αρχιεπισκοπή, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα αναπνευστικά προβλήματα. Κυρίως η ηλικία του - είναι 82 ετών - οδήγησε τους θεράποντες ιατρούς του στην απόφαση να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.


Ειδικότερα, ο 82χρονος Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το περασμένο Σάββατο, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου.Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου


«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, τονίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

No comments: 

Powered by Blogger.