ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ


Αποζημίωση στους πολίτες για τις χαμηλές ταχύτητες στο σπιτικό Ιντερνέτι τους


 Δικαίωμα αποζημιώσεων στους συνδρομητές σε περίπτωση αποκλίσεων από την ελάχιστη ταχύτητα του διαδικτύου προβλέπουν ο νέος Εθνικός Κανονισμός Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες στα σταθερά δίκτυα. 

 


Ο κανονισμός που τέθηκε σε ισχύ μόλις την περασμένη Τετάρτη, προσπαθεί να κοντρολάρει το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στους καταναλωτές , με τις ταχύτητες στο ιντερνέτ όταν καταστρατηγούνται οι όροι σύμβασης από τις συνεχείς ή επαναλαμβανόμενες αρνητικές αποκλίσεις από την ελάχιστη ταχύτητα και που τελικά δεν ανταποκρίνεται στις πομπώδεις διαφημίσεις των παρόχων.


Βάσει των διατάξεων του νέου ΕΚΑΔ, οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο θα ενημερώνουν πλέον τους συνδρομητές των σταθερών δικτύων για τις πραγματικές ταχύτητες που μπορεί να φτάσει η σύνδεσή τους. 


Οι εταιρείες με τα ωραία λογάκια και τις βεβαιότητες θα αποζημιώνουν πλέον τους συνδρομητές ή θα παλεύουν να επιδιορθώσουν τις ταχύτητες. 


Σε περίπτωση αποκλίσεων μεγαλύτερων του 30% για ADSL δίκτυα και 20% για τις υπόλοιπες τεχνολογίες (π.χ. VDSL, Fiber To The Home-FTTH) από την τιμή της ελάχιστης ταχύτητας για την οποία ενημερώθηκε, ο συνδρομητής αποκτά και το δικαίωμα αζήμιας καταγγελίας της σύμβασης, εφόσον το πρόβλημα δεν διορθωθεί εντός 30 ημερών (με εξαίρεση τις υποχρεώσεις του συνδρομητή για καταβολή τυχόν υπολοίπων επιδότησης συσκευών ή τερματικού εξοπλισμού ή κατασκευής σύνδεσης στο δίκτυο).


 Η ενημέρωση για τις πραγματικές ταχύτητες θα γίνεται τόσο από τα καταστήματα όσο και από την ιστοσελίδα ή τις γραμμές τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του παρόχου. 
No comments: 

Powered by Blogger.