ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟΛεωφορεία δε μπορούμε να γεννήσουμε αλλά τουλάχιστον μπορούμε να γεννήσουμε περιπολικά!


Ο κόσμος στοιβάζεται σε λεωφορεία και Μετρό, Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Μετρό δεν έχει ακόμα), ο πρωθυπουργός της χώρας ειρωνεύεται όσους γκρινιάζουν για τα λεωφορεία με τις φράσεις "δε γίνεται να γεννήσουμε λεωφορεία" ή "για αυτόν λόγο λέγονται μέσα ΜΑΖΙΚΗ μεταφοράς", αλλά χρήματα για περιπολικά και μηχανές της Αστυνομίας υπάρχουν!

 


Μια σημαντική καταγγελία έκανε το μέλος της γραμματείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Μανώλης Μαργετάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο Στάθη Σχινά: Πολύ φοβάμαι ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες πολλοί αστυνομικοί και διαδηλωτές θα έχουν πρόβλημα με τον κορωνοϊό, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο συνδικαλιστής, που πήρε σαφείς αποστάσεις από την υπέρμετρη βία που άσκησαν προχθές οι συνάδελφοί του σε βάρος των ελάχιστων, λόγω πανδημίας, διαδηλωτών και βουλευτών. Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι οι 5.600 αστυνομικοί υπάλληλοι που μεταφέρθηκαν από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα για τις 17 Νοέμβρη για περισσότερο από ένα 24ωρο συγχρωτίστηκαν με απαράδεκτο τρόπο σε αστυνομικές υπηρεσίες και οχήματα χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας! 


Παράλληλα ο Μ. Μαργετάκης είπε ότι τα μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα στα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας είναι ιδιαιτέρως ανεπαρκή ενώ, όπως συνέχισε, 700 περίπου άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.


Η μαρτυρία του ήταν σημαντική, γιατί η σημερινή κυβέρνηση έχει επενδύσει συστηματικά στην αστυνομοκρατική προσέγγιση ακόμη και των ζητημάτων υγείας: για παράδειγμα ίδρυσε νέα Ομάδα Διαχείρισης Οργάνωσης Συγκεντρώσεων (ΟΔΟΣ) για τον έλεγχο των πορειών, ενώ προχώρησε σε αγορές νέων περιπολικών και μοτοσικλετών –λεφτά υπάρχουν για εξοπλισμούς και προσλήψεις, όχι όμως και για την προστασία της υγείας των αστυνομικών. Όπως άλλωστε λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία! Πρόκειται είτε περί σχιζοφρένειας είτε περί αδιαφορίας. Και μάλλον πρόκειται για το δεύτερο: μια αδιαφορία που συμβαδίζει με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η  κυβέρνηση τα προβλήματα όλων των πολιτών, και κυρίως των πιο αδύναμων. Στη ζυγαριά της βαραίνει πάντα το υλικό κόστoς. Πιο συγκεκριμένα πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα σε αγορά 100 ακόμη μοτοσυκλετών «από το ελεύθερο εμπόριο» προχώρησε η ΕΛΑΣ την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μοτοσυκλετών που έχει παραλάβει από την αρχή της χρονιάς σε 778, όλα χρηματοδοτούμενα από προγράμματα  του ΕΣΠΑ 2014-2020 που στην πλειοψηφία τους αφορούν την οδική ασφάλεια, χωρίς να γίνει γνωστό το κόστος της αγοράς.


Παράλληλα, μέσω του λογαριασμού γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και του διευθύνοντος συμβούλου της στα κοινωνικά δίκτυα, έγινε γνωστό πως η αστυνομία παρέλαβε 370 νέα περιπολικά, με τον τελευταίο να μην χάνει την ευκαιρία για μία πρώτης τάξεως διαφήμιση.


Σχεδόν 800 μηχανάκια έχει παραλάβει η Ελληνική Αστυνομία από τις αρχές του 2020, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε η ΕΛΑΣ την Παρασκευή. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τελευταίες παραλαβές τα 100 μηχανάκια που προμηθεύτηκε από το ελεύθερο εμπόριο, τα οποία κατανέμονται στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ΕΛΑΣ έχει παραλάβει οχήματα σχεδόν κάθε μήνα του έτους, κατανέμοντάς τα σε υπηρεσίες Τροχαίας, φύλαξης των συνόρων, στην Αττική, το βόρειο και νότιο Αιγαίο, τη Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο, την Κρήτη και άλλα μέρη της χώρας.
No comments: Powered by Blogger.