ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ


Στην «απολίτιστη» Γαλλία χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική βία περιφρονώντας τη πανδημία Με πανό που ζητούσαν την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Ζεράρ Νταρμαμέν, τον οποίο αποκαλούν «Υπουργό της Ντροπής», χιλιάδες διαδηλωτές στη Γαλλία υπενθύμιζαν «τις αρχές της δημοκρατίας μας» ή τόνιζαν την ανάγκη να σταματήσει η αστυνομική βαρβαρότηταν με το σύνθημα «Αστυνομία παντού, Δικαιοσύνη πουθενά».

 


Οι Γάλλοι αγνόησαν τελείως την καραντίνα και τις απαγορεύσεις της, φόρεσαν μάσκες και γέμισαν τους δρόμους και τις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας. 


Η αστυνομική βία εξ' αφορμής της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων έχει αυξηθεί με αποκορύφωμα την επίθεση αστυνομικών κατά του μαύρου μουσικού παραγωγού Μισέλ Ζεκλέρ, στο 17ο διαμέρισμα του Παρισιού.


Το περιστατικό κατεγράφη σε βίντεο αν και οι διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί πριν το περιστατικό. Το γεγονός όμως της επίθεσης πολλαπλασίασε τους ανθρώπους που διαμαρτυρήθηκαν. 


Άνω των 200.000 πολιτών ήταν η διαμαρτυρία μόνο στο Παρίσι. 


Στην Ελλαδίτσα ακόμα καραντίνα ενώ διάφοροι διανοητές του καθώς πρέπει, καταδικάζουν ακόμα τις πρόσφατες εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.  
No comments: 

Powered by Blogger.