ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟΠαραβίαζαν αυτοκίνητα έξω από αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας και...τους τσάκωσαν

 Εξιχνιάστηκαν έπειτα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, 21 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπών που έγιναν από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 25 Οκτωβρίου σε αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα σε αρχαιολογικούς χώρους του Ναυπλίου, της Επιδαύρου, των Μυκηνών και της Κορίνθου.

 


Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται ένας 30χρονος αλλοδαπός και 63χρονος Έλληνας, οι οποίοι το μεσημέρι της Κυριακής εντοπίστηκαν στις Μυκήνες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών και στη συνέχεια συνελήφθησαν.


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για σύσταση συμμορίας καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.


Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, σε αρχαιολογικούς χώρους του Ναυπλίου, της Επιδαύρου, των Μυκηνών και της Κορίνθου, διέπραξαν συνολικά 21 κλοπές και έκαναν 3 απόπειρες κλοπών σε οχήματα, από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα, λίρες Αγγλίας, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα κ.ά., μέρος των όποιων βρέθηκαν και αποδόθηκαν.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών.

No comments: Powered by Blogger.