Στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής κατηγορίας, η Ασπίδα Ξάνθης πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό κόντρα στην Ελπίδα Αμπελοκήπων και ο Δημήτρης Στεργίου μίλησε στο Basketblog.gr για τη νίκη αυτή της ομάδας του και όχι μόνο. 

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα basketblog.gr 


Δείτε τις δηλώσεις του Δημήτρη Στεργίου:


-Πρεμιέρα με νίκη και μάλιστα σε ένα δύσκολο παιχνίδι για την Ασπίδα. Πού πιστεύεις κρίθηκε ο αγώνας αυτός;


«Καλησπέρα! Καταρχάς, θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες. Είναι μια δύσκολη χρονιά δεδομένων των συνθηκών και μακάρι να ολοκληρωθεί εντός των γηπέδων. Για το παιχνίδι τώρα, ήταν όντως μια δύσκολη πρεμιέρα. Σκληρό παιχνίδι από την αρχή με πολλά σκαμπανεβάσματα στο σκορ σε όλη τη διάρκειά του. Το παιχνίδι κρίθηκε στην διαφορά εμπειρίας των δύο ομάδων καθώς η ομάδα των Αμπελοκήπων είναι αρκετά νεανική και υστερεί σε αυτό ενώ από την άλλη εμείς στο τέλος είχαμε πιο καθαρό μυαλό, ακουμπήσαμε την μπάλα στα πιο έμπειρα παιδιά και είμασταν ψύχραιμοι από γραμμή των βολών. Ήταν μια πολύ καλή νίκη για εμάς που θα μας δώσει ώθηση για την συνέχεια».


-Πώς βλέπεις το μέλλον της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής;


«Η ομάδα παρά τους 3-4 έμπειρους παίχτες που έχει αποτελείται κυρίως από νεαρούς αθλητές. Έτσι, προσπαθούμε προπόνηση με την προπόνηση και αγώνα με τον αγώνα να κερδίζουμε εμπειρίες και να παίρνουμε τον καλύτερο εαυτό από όλους σε ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών όπως αυτό της Γ’ Εθνικής φέτος. Είμαστε όλοι αισιόδοξοι για την πορεία της ομάδας φέτος έχοντας το κεφάλι χαμηλά».


-Ποια είναι τα συναισθήματα ενός αθλητή όταν αγωνίζεται σε ένα άδειο λόγω κορονοϊού γήπεδο;


«Ξεκάθαρα σε κανέναν αθλητή δεν αρέσει να παίζει σε άδεια γήπεδα. Ο κόσμος στο μπάσκετ ειδικά θεωρείται από τους κύριους παράγοντες ψυχολογίας στα παιχνίδια. Χαίρεσαι να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα είτε αυτό είναι εντός είτε εκτός. Είναι τελείως αποκαρδυωτικό για έναν αθλητή να μην ακούει τίποτα παρά μόνο τις φωνές από τους πάγκους των ομάδων. Παρ’ όλα αυτά, με τις συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορονοϊου δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παρά υπομονή για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα».